ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΟΣ

Στον πρωτοχρονιάτικο Γαστρονόμο

ston-protochroniatiko-gastronomo-2224078

ston-protochroniatiko-gastronomo0

Αφιέρωμα: Ρεβεγιόν 2018
Πρωτότυπα finger food από τους καλύτερους Έλληνες σεφ. Σούπες, σαλάτες και πίτες σε μέγεθος μπουκιάς.


ston-protochroniatiko-gastronomo2

Το πάρτι
Ρολό σπαλομπριζόλας με αρωματικά αλλά και πιτάκια με συκωτάκια, κάστανα και ρύζι. Το finger food ανανεώνεται για να νοστιμίσει τη βραδιά.


ston-protochroniatiko-gastronomo4

Γιορτινά κοκτέιλ στο σπίτι
Υποδεχόμαστε τους καλεσμένους μας με ένα δροσερό παντς. Θα ανοίξει την όρεξη αλλά και τη διάθεση μας.


ston-protochroniatiko-gastronomo6

Πρωτοχρονιά με συριανά μαγειρέματα
Η μαγείρισσα Λίνα Φουρνιστάκη ετοίμασε φραγκολεβαντίνικο δείπνο για εκλεκτές περιστάσεις. Πρωταγωνιστής ο πετεινός με φουρνιστές πατάτες.


ston-protochroniatiko-gastronomo8

Πολίτικοι μεζέδες δια χειρός Νίκης Χρυσανθίδου
Η αγαπημένη μαγείρισσα μας κάνει το τραπέζι και με όλη της τη μαεστρία ετοιμάζει, μεταξύ άλλων, συκώτι μοσχαρίσιο στο τηγάνι με καπνιστή πάπρικα, πολίτικη ψαροσαλάτα με γαριδούλες, μοσχαρίσια γλώσσα και μαγιονέζα αλλά και το περίφημο τσερκέζ ταβούκ (κοτοσαλάτα με καρύδια).


ston-protochroniatiko-gastronomo10

Στην κουζίνα με τον Γάλλο πρέσβη
Ο Κριστόφ Σαντεπί ξεχνά το πρωτόκολλο και φορά την ποδιά της κουζίνας για να μας ετοιμάσει κουνέλι με μουστάρδα αλλά και… σπετζοφάι.


ston-protochroniatiko-gastronomo12

Γλυκός επίλογος
Εντυπωσιακά σε όψη όσο και νόστιµα σε γεύση, τα γλυκά του ρεβεγιόν -διά χειρός Στέλιου Παρλιάρου- κάνουν γκράντε εµφάνιση µέσα σε µεγάλα γυάλινα µπολ και κλέβουν την παράσταση.


ston-protochroniatiko-gastronomo14

Ανήμερα Πρωτοχρονιάς
Στο πι & φι σκαρώνουμε ένα εντυπωσιακό brunch για να γιορτάσουμε την πρώτη μέρα του χρόνου.


ston-protochroniatiko-gastronomo16

Εποχής: πορτοκάλι
Στην καλύτερή του εποχή το πορτοκάλι γίνεται σαλάτα με μέλι, μουστάρδα, μαραθόριζα, ελιές και Μοσχάτο. Ακόμα με το χυμό του εσπεριδοειδούς φτιάξαμε σούπα με καρότα και μπριζολάκια με καραμελωμένα κρεμμύδια.


ston-protochroniatiko-gastronomo18

Ψαροφαγία από τον Λευτέρη Λαζάρου
Το σεβίτσε γίνεται παιχνιδάκι! Όλα τα μυστικά για τον νόστιμο ωμό ψαρομεζέ από τον μετρ του είδους.


ston-protochroniatiko-gastronomo20

Καθημερινά στο πιάτο μας
Οι σεφ του Γαστρονόμου ετοίμασαν το συνταγολόγιο του Ιανουαρίου με εύκολες και γρήγορες συνταγές. Στη φωτογραφία πικάντικες χοιρινές μπριζόλες με τεκίλα.

Κυκλοφορεί το Σάββατο με την Καθημερινή της Κυριακής!