Salvia: Ο Γιάννης Λιόκας στην Αρίστη

Salvia: Ο Γιάννης Λιόκας στην Αρίστη

1' 50" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η θέση: Στο Ζαγόρι, σε ένα καταπράσινο σκηνικό, με θέα σε μια από τις υψηλότερες κορυφές της Τύμφης, την Αστράκα. Βρίσκεται στο ισόγειο του κορυφαίου και προσφάτως βραβευμένου Aristi Mountain Resort.

Η ατμόσφαιρα: Λιτό, ζεστό με θερμά χρώματα και απλή σοφιστικέ διακόσμηση. Το Salvia προσφέρεται για βαθιές αναπνοές στο επιβλητικό φυσικό περιβάλλον που παίζει ρόλο ζωντανού πίνακα λίγα βήματα έξω από την μεγάλη τζαμαρία της σάλας.

Το φαγητό: Πρόσφατη μεταγραφή στην κουζίνα του ο ηπειρώτης σεφ Γιάννης Λιόκας, που έχει αποδείξει περίτρανα την αγάπη του για την τοπική κουζίνα. Εδώ, δεν μαγειρεύεται ξενοδοχειακό φαγητό, αλλά μια κουζίνα μικρής κλίμακας, για τους ενοίκους και τους επισκέπτες, με προϊόντα της περιοχής που αξιοποιούνται και δεν συμμετέχουν απλώς στο πιάτο. Ο Λιόκας έχει στήσει ένα μενού με αυγά, χοιρινό, πίτες, μανιτάρια, μετσοβόνε, φαγητό της υπαίθρου αλλά κομψευάμενο και σύγχρονο. Ταιριάζει στην αγροτική κουζίνα ο καθαρός, ευθύς του τρόπος. Στο πόδι του ο sous chef Γιώργος Γούργαρης. Ξεκινήσαμε μια ζεστή απαλή βελουτέ λαχανικών.

Salvia: Ο Γιάννης Λιόκας στην Αρίστη-1

Κατά την επίσκεψη μας δεν είχε ολοκληρωθεί επίσημα το νέο μενού, καταφέραμε όμως και δοκιμάσαμε από τα νέα πιάτα το αυγό πανέ με μανιτάρια, σπανάκι, κρέμα πατάτας και καμένο βούτυρο (beurre noisette), νόστιμο, ρουστίκ αλλά ταυτόχρονα μοντέρνο. Από τα κυρίως το χοιρινό πρασοσέλινο είναι top επιλογή, με τρυφερό χοιρινό από λαιμό, ωραία σάλτσα- γλάσο, με βαθιά κρεάτινη γεύση, πουρέ σελινόριζας, σελινόριζα ψητή και καμένα πράσα, που είχαν βγάλει όλη τη γλύκα τους. Στο εστιατόριο σταθερά σερβίρουν παραδοσιακές πίτες, με κορυφαία την μπλατσαριά, με καλαμποκάλευρο και χόρτα εποχής όπως και άγρια. Επέμειναν να μας προσφέρουν επιδόρπιο, κάναμε πολύ καλά που δεχτήκαμε, ήταν ένα ανάλαφρο καρπάτσιο αχλάδι με παγωτό.

Ο λογαριαμός: Υπολογίστε περί τα 25 ευρώ το άτομο, με ποτήρι κρασί. 

Η κάβα: Η λίστα κρασιού είναι μικρή, με ετικέτες που αποτελούν αξιόλογες επιλογές, ταιριαστές με την κουζίνα που προσφέρει. Η τιμολόγηση είναι πολύ καλή.

Επιπλέον πληροφορίες: Πολλά από τα λαχανικά τους καλλιεργούνται σε ένα μικρό θερμοκήπιο, για προστασία από τον καιρό, στην μικρή φάρμα του ξενοδοχείου, ενώ και κάποια πουλερικά μεγαλώνουν εκεί. Αξίζει να επισκεφθείτε το εστιατόριο τόσο το βράδυ, όσο και το μεσημέρι, για γεύμα με υπέροχη θέα πάνω από το χωριό. Ανοιχτά όλο τον χρόνο, καθημερινά από 14.00 – 22.30.

Aristi Mountain Resort,

Αρίστη Ζαγορίου,

Τ/ 26530 41330

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή