Balcony: Έμφαση στις ελληνικές πρώτες ύλες

Balcony: Έμφαση στις ελληνικές πρώτες ύλες

1' 51" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ενας καθηγητής Πληροφορικής, ένας πολιτικός επιστήμονας και ένας τεχνολόγος τροφίμων δούλεψαν, από ανάγκη, στον χώρο της εστίασης κατά τη διάρκεια των σπουδών τους ένωσαν τις δυνάμεις τους, χρησιμοποίησαν την εμπειρία τους και άνοιξαν στο Κουκάκι ένα κομψό εστιατόριο, το Balcony.

Η θέση: Στον κεντρικό δρόμο του Κουκακίου, στη Βεΐκου, μια ανάσα από το Νέο μουσείο της Ακρόπολης.

Balcony: Έμφαση στις ελληνικές πρώτες ύλες-1

Η ατμόσφαιρα: Κομψός, ανάλαφρος χώρος, χωρίς ίχνος υπερβολής σε ένα υπέροχο νεοκλασικό του 1910 που ανακαινίστηκε με σεβασμό και χάρη. Επιπλέον ατού, το μπαλκόνι με θέα για το καλοκαίρι.

Balcony: Έμφαση στις ελληνικές πρώτες ύλες-2

Το φαγητό: Το μενού έχει επιμεληθεί ο σεφ Νίκος Φωτιάδης, όπερ σημαίνει νόστιμα πιάτα με βάσεις και υλικά που πατάνε γερά στην ελληνική παράδοση, αλλά με παγκόσμιες τεχνικές και απογειωτικές προσθήκες. Το γλάσο ρακόμελου πάνω στο καπνιστό χέλι σε έναν κατά τα άλλα κλασικό κρητικό ντάκο, ο αφρός γλυκολέμονου περιχυμένος σε λεπτές φέτες χταποδιού, η δροσερή ντοματόσουπα με σαντιγί χλωροφύλλης και τα τραγανά τσιπς λαγάνας με αφρό αλατιού, η ταλιάτα βοδινού με καπνιστό πουρέ μελιτζάνας και οι καλοψημένες σούβλες του με μοσχάρι ή κοτόπουλο, επιβεβαιώνουν του λόγου το αληθές. Το ριζότο με θαλασσινά, μυρωδικά και ποντιακό κλωστοτύρι έχει αποκτήσει φανατικούς θαυμαστές. Γεύσεις καθαρές και στιβαρές! Έκλεισε περίπου έναν χρόνο λειτουργίας το Balcony και τον χρόνο αυτόν κατάφερε όχι μόνο να αποκτήσει μόνιμους πελάτες, αλλά και να εδραιώσει την ταυτότητά του ως ένα εστιατόριο όπου θα απολαύσεις δημιουργική κουζίνα με εξαιρετικές ελληνικές πρώτες ύλες.

Balcony: Έμφαση στις ελληνικές πρώτες ύλες-3

Το μενού ανανεώνεται περίπου 2-3 φορές τον χρόνο, ακολουθώντας την εποχικότητα. Φέτος το μενού του είναι πιο ώριμο και αξίζει να δοκιμάσετε τα νέα του πιάτα, όπως τα πέτουρα Γιαννιτσών με ουρά μόσχου, φασκόμηλο και κεφίρ, και τη σέλα αρνιού γεμιστή με φέτα, σπανάκι και σφουγγάτο Μυτιλήνης. Μία από τις εκπλήξεις του μενού το νοστιμότατο καλαρίτικο αρνί βιολογικής εκτροφής. Μην παραβλέψετε το επιδόρπιο, όποιο και να δοκιμάσετε θα σας ικανοποιήσει. Προσωπική προτίμηση ο σιμιγδαλένιος χαλβάς με γέμιση παγωτού κανέλας και κουλί βερίκοκο. Στην κουζίνα τον πρώτο χρόνο υλοποιούσε το μενού ο σεφ Θανάσης Ανδριτσόπουλος ενώ φέτος ο Σίμος Τριανταφύλλου. Στα συν οι βραδιές με ζωντανή τζαζ μουσική, τα υπέροχα κοκτέιλ, η φιλική ατμόσφαιρα, το ευγενικό προσωπικό.

Ο λογαριασμός: Κόστος: 35-40€/άτομο.

Η κάβα: Σφιχτή, με ελληνικές ετικέτες και τίμια τιμολογημένες.

Επιπλέον πληροφορίες: Ανοιχτά καθημερινά 12.00 – 01.00.

Balcony,

Βεΐκου 1 και Δημητρακοπούλου, Κουκάκι,

T/211-41.18.437.

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή