Provence Deli: Σπάνια ευρωπαϊκά τυριά

Provence Deli: Σπάνια ευρωπαϊκά τυριά

54" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Από τη Γλυφάδα μεταφέρθηκε στους Αμπελοκήπους το Provence Deli, το εξειδικευμένο ντελικατέσεν με επίκεντρο το τυρί, αλλά και με αρκετά μεγάλη ποικιλία σε αλλαντικά και πολύ ιδιαίτερα ντελικατέσεν προϊόντα. Ο ιδιοκτήτης, Γιώργος Κυριακόπουλος, έχει φτιάξει ένα μοναδικό για τα ελληνικά δεδομένα κατάστημα, όπου οι λάτρεις των σπάνιων τυριών δεν θα πιστεύουν στα μάτια τους. Ξεχώρισα το κρεμώδες, γινωμένο και εξαιρετικά σπάνιο απαστερίωτο ελβετικό Holzhofer και το απίθανο, ζουμερό και ινώδες κατσικίσιο χαλούμι από το κυπριακό τυροκομείο Λοΐζου.

Provence Deli: Σπάνια ευρωπαϊκά τυριά-1

Οι απίθανες παρμεζάνες τους είναι από τις κορυφαίες, αφού εισάγονται απευθείας από την εταιρεία Cravero, που για παραπάνω από έναν αιώνα ειδικεύεται στην ωρίμαση παρμεζάνας από μικρούς παραγωγούς της Τοσκάνης. Στην αφρόκρεμα του είδους τους ανήκουν και τα υπόλοιπα δημοφιλή τυριά τους, όπως ροκφόρ, μπρι, τσένταρ. Εδώ όμως αξίζει να έρθουμε και για τα σπάνια, αρτιζανάλ τυριά, όπως το περιορισμένης παραγωγής κατσικίσιο Montrachet Βουργουνδίας τυλιγμένο σε φύλλο καστανιάς και το μυθικό San Pietro, αγελαδινό τυρί ενός έτους παλαίωσης, κουραρισμένο με κερήθρα μελιού – τώρα στις γιορτές, η ποικιλία ξεπερνά τα 140 είδη από όλο τον κόσμο.

Provence Deli,

Θεοφάνους 12, Αμπελόκηποι,

Τ/210-89.81.435 και eshop provence.gr

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή