Kale: ήρθε για να μείνει

1' 6" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Γιατί τόση μανία με το κέιλ;

Περιοδικά μαγειρικής και υγιεινής διατροφής απ’ όλο τον κόσμο, μάγειρες με αστέρια Michelin, foodies, όλοι μιλούν για το kale. Ένας λόγος είναι το ότι λόγω των θρεπτικών συστατικών του θεωρείται υπερτροφή. Ο άλλος -αυτός για τον οποίο θεωρούμε ότι θα μείνει, ακόμη και όταν περάσει η μόδα του- είναι η νοστιμιά του. Το συγγενές με τη λαχανίδα kale έχει έντονη χόρτινη γεύση, πικάντικες νότες και υπόπικρη επίγευση. Το δοκιμάσαμε σε σαλάτες, σε τάρτες, με φασόλια, με μακαρόνια αλλά και σε φρικασέ με αρνάκι – σε όλες τις συνταγές «δούλεψε» θαυμάσια. Μαγειρικά, χρησιμοποιείται και συμπεριφέρεται όπως το σπανάκι – με εντελώς διαφορετικό, όμως, γευστικό αποτέλεσμα.

Εκτός από την πιο συνηθισμένη ποικιλία με τα σγουρά πράσινα φύλλα, κυκλοφορεί σε μικρές ποσότητες και το σκούρο μοβ. Στην Ελλάδα είναι λίγοι οι παραγωγοί που το καλλιεργούν. Το βρίσκουμε -χύμα και συσκευασμένο- σε ορισμένα σούπερ μάρκετ (π.χ. Θανόπουλος), σε ενημερωμένα μανάβικα (π.χ. «Το περιβόλι», «Οπώριο», «Green Life», «Σμυρνιώ», «Βιολογικός Θησαυρός», «Αγροτικόν») και σε ορισμένες βιολογικές αγορές.

Η εταιρεία Rho Foods αποξηραίνει με φυσικό τρόπο φύλλα kale, τα αναμειγνύει με τριμμένα κάσιους, ηλιόσπορο και αποξηραμένη πιπεριά και τα διαθέτει συσκευασμένα σε αρκετά παντοπωλεία και σε καταστήματα με βιολογικά προϊόντα. Είναι εξαιρετικό σνακ.

Μαγειρεύουμε:

Kale: ήρθε για να μείνει-1
Kale: ήρθε για να μείνει-2
Kale: ήρθε για να μείνει-3

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή