Φλώρινα

1' 34" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Γιατί να πάτε: Για τα οινοποιεία και το καλό φαγητό, για την κοντινή εκδρομή στις Πρέσπες, για τη ρομαντική ατμόσφαιρα δίπλα στον ποταμό Σακούλεβα μέσα στην πόλη της Φλώρινας, αλλά και γιατί εκεί πιθανότατα θα δείτε χιόνι!

Που θα φάτε: Στο χωριό Σκλήθρο στην ταβέρνα Θωμάς  (45 χλμ. από τη Φλώρινα, Τ/23860-31.080). Δεν έχει μόνο παραδοσιακά πιάτα. Εδώ μπορείτε να παραγγείλετε και σνίτσελ, αλλά και πέπερ στέικ! Η ταβέρνα του Θώμα φημίζεται για τα καλά κρεατικά της, τα οποία τα μαγειρεύει είτε παραδοσιακά είτε πιο «ευρωπαϊκά», για τη μεγάλη ποικιλία σε ελληνικά τυριά και για την ευχάριστη ατμόσφαιρα. Δοκιμάστε αγριογούρουνο κρασάτο, κότσι χοιρινό στη γάστρα, καπνιστή χοιρινή μπριζόλα ή το σπέσιαλ κοτόπουλο στη σούβλα. Στο εστιατόριο «Κοντοσώρος» (Ξινό Νερό, 30 χλμ. από τη Φλώρινα, Τ/23860-81.256) θα πάτε για τις φρέσκες πρώτες ύλες και τη ζεστή ατμόσφαιρα. Χοιρινό σε κρούστα με κόκκινο πιπέρι και πουρέ γλυκοπατάτας, το παραδοσιακό σουτ μακάλο (μοσχαρίσια κεφτεδάκια σε άσπρη σάλτσα με κρόκο Κοζάνης) και κυνήγι. Μπορείτε ακόμη να δοκιμάσετε και τις ιδιαίτερες κοπές στο μοσχάρι, το διάφραγμα ή την πικάνια.

Μη χάσετε: Μια βόλτα στο Νυμφαίο, το χωριό με σκεπές από λαμαρίνα, για να γλιστράει το χιόνι. Ο παραδοσιακός οικισμός με τα πέτρινα σπίτια και τα αρχοντικά ενδείκνυται για να κάνετε μια πρωινή βόλτα, να πιείτε καφέ δίπλα στο τζάκι και να θαυμάσετε την αξιόλογη αρχιτεκτονική.

Τι παίρνουμε για το σπίτι: Στο χωριό Άγιος Παντελεήμονας, κοντά στη λίμνη Βεγορίτιδα, βρίσκουμε τον πολυχώρο Ναουμίδη (Τ/23860-61.238), του γνωστού παραγωγού προϊόντων με βάση την κόκκινη πιπεριά Φλωρίνης. Εκτός από το εστιατόριο, στις εγκαταστάσεις υπάρχει και λιθόκτιστο εργαστήρι παραγωγής και ανάδειξης της γνήσιας πιπεριάς Φλωρίνης, ενώ στο πωλητήριο θα βρείτε όλα τα βαζάκια με πατέ, αλοιφές και σάλτσες πιπεριάς. Στον δρόμο του γυρισμού, κάντε και μια στάση στο Αμύνταιο, για να επισκεφτείτε το οινοποιείο του κτήματος Άλφα (2 χλμ. έξω από το Αμύνταιο, Τ/23860-20.111) και να προμηθευτείτε από την πηγή τα κρασιά τους.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή