Πόσα φρούτα ήπιατε σήμερα;

1' 23" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ως παγκόσμια τάση η χορτοφαγία έρχεται να απαντήσει στα τυποποιημένα λιπαρά γρήγορα γεύματα. Με τη στροφή στην ποιότητα άνοιξαν και στην Ελλάδα καταστήματα με χυμούς, τα χυμάδικα ή juice bars. Νέοι επιχειρηματίες επένδυσαν και ανέδειξαν μια γενιά με αγοραστική δύναμη, που ορίζει τις τάσεις. Οι Millennials, οι σημερινοί 30άρηδες, προωθούν και ενσωματώνουν συνήθειες μιας ζωής με καλύτερη ποιότητα, που περιλαμβάνει άθληση, τρέξιμο, γιόγκα στις ταράτσες και ποιοτική διατροφή. Τα juice bars προσφέρουν φρούτα και λαχανικά εγχώρια μαζί με τροπικά εισαγωγής,συχνά προσθέτουν και υπερτροφές, γιαούρτι, φυτικό γάλα ή και βότανα. Παρ’ όλο που μπορεί τα φρούτα να χάνουν κάποια θρεπτικά συστατικά στο μπλέντερ, παραμένουν πιο υγιεινά από σφολιατοειδή ή γλυκά.

Δοκιμάσαμε στο κέντρο

Join Juice Bars / Τριών λογιών επιλογές, κλασικοί χυμοί, power με πρωτεΐνη, γλουταμίνη ή γύρη ή σμούθις. Για πρωινό ελληνικό γιαούρτι με συνδυασμούς, όπως nougato με παστέλι, κανέλα και μέλι.

Ρόμβης 24, Αθήνα, Τ/210-32.36.264. και 2 καταστήματα στη Θεσσαλονίκη


Pure Juice / Φρούτα και λαχανικά εποχής σε κρύας έκθλιψης χυμούς με ειδική πρέσσα και όχι αποχυμωτή που θερμαίνεται κατά τη διαδικασία. Μπολ φαγητού, όπως μους σοκολάτας με γκρανόλα και φρούτα.

Σίνα 21, Κολωνάκι, Τ/213-03.63.671


Novagea /  Χυμοί φρούτων και λαχανικών με ελληνικά βότανα σε συνταγές που έχει επιμεληθεί διατροφολόγος. Ο χυμός μπαίνει σε γυάλινο βάζο το οποίο μπορείτε να κρατήσετε.

Bάκχου 1, Πλάκα, Τ/211-40.17.427 και Αμαλίας 14, Σύνταγμα, Τ/211-41.14.981


Εthos / Χυμοί μόνο κρύας έκθλιψης, σε μπουκάλι 300 ml, τους οποίους μπορείτε να πάρετε μαζί σας ή να καταναλώσετε μέχρι και 3 μέρες μετά, διατηρημένους στο ψυγείο.

Πετράκη 30, Σύνταγμα, Τ/210-32.49.945

  • Οι τιμές και το μενού των εστιατορίων είναι αυτά που ίσχυαν κατά τη χρονική περίοδο συγγραφής και δημοσίευσης του άρθρου και ενδέχεται να έχουν αλλάξει.

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή