Ολόκληρη η φαμίλια στο χωράφι

Ολόκληρη η φαμίλια στο χωράφι

1' 19" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η οικογένεια Παπαθεοδωροπούλου-Τραχανατζή είναι μια ιδιάζουσα περίπτωση νεόκοπων βιοκαλλιεργητών. Ολόκληρη η φαμίλια, οι γονείς, τα τρία αδέρφια και ο γαμπρός τους, έκαναν στροφή στη ζωή τους το 2004. Συνειδητοποιημένα και με αποφασιστικότητα παράτησαν τις προηγούμενες δουλειές τους και έστησαν μια καλοκουρδισμένη οικογενειακή αγροτική επιχείρηση, πιστοποιημένη από την TUV Austria Hellas. «Δεν το μετανιώνουμε, παρόλο που οι δυσκολίες δεν μετριούνται», μου λέει η μεγάλη αδερφή, η Ελένη. Τα χωράφια τους, περίπου 60 στρέμματα, βρίσκονται στην ευρύτερη περιοχή ανάμεσα στην παραλία του Μαραθώνα και στον Σχινιά.

Αυτή την εποχή βρίσκουμε: παντζάρια, πράσα, λάχανα, κουνουπίδια, μπρόκολα, χορταρικά, σελινόριζες, κρεμμυδάκια, δυόσμο, κ.ά. Σχεδόν για όλα οι σπόροι είναι διαλεγμένοι και ιδιοπαραγόμενοι. Το αστέρι τους είναι οι λευκές μακρόστενες γλυκοπατάτες, επίσης με σπόρο από το φυτώριό τους, ποικιλίας Νάξου. Γεύση που κάνει θραύση, μεστή και γεμάτη, μου θύμισαν κάστανο. Τις μαγείρεψα με δύο τρόπους, όπως ακριβώς μου σύστησε η Ελένη. Έφτιαξα έναν φανταστικό πουρέ βελούδινο και αρωματικό και τις άλλες μισές τις έψησα ολόκληρες με τη φλούδα τους στον φούρνο και τις σέρβιρα με μία ροζέτα βούτυρο και χοντρό αλάτι. Τις βρίσκουμε στον πάγκο τους από Σεπτέμβριο μέχρι και μέσα Απριλίου. Στις αγορές θα σας περιποιηθούν η Ελένη και τα αδέρφια της, Αλέξανδρος και Καλλιόπη, και ο γαμπρός της Γιώργος. Οι γονείς τους, Μαρία και Γιώργος, βρίσκονται σταθερά στο αγρόκτημα. Να αγοράσετε και στρουμπουλά αυγουλάκια ημέρας από δικές τους κότες.


Δευτέρα Ν. Σμύρνη, Τρίτη Ν. Ηράκλειο και Π. Ψυχικό, Τετάρτη Φιλοθέη και Ηλιούπολη, Πέμπτη Γέρακα και Π. Φάληρο, Σάββατο Βούλα, Ίλιον και Κάτω Πατήσια

Επίσης, μπορούμε να επισκεφθούμε το βιοαγρόκτημά τους για τα ψώνια μας: Ριζάρη 69, Μαραθώνας, Τ/6987-083.350.

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή