Γεύσεις και αρώματα από το Αιγαίο στη Νέα Υόρκη

Γεύσεις και αρώματα από το Αιγαίο στη Νέα Υόρκη

57" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ελληνικά όσπρια και χορταρικά, ελαιόλαδο, βότανα και θαλασσινά μέσα από παραδοσιακές συνταγές των Κυκλάδων και των Δωδεκανήσων δοκίμασαν διακεκριμένοι εκπρόσωποι του τουρισμού και της γαστρονομίας της Νέας Υόρκης στο James Beard House, την Τρίτη 13 Μαρτίου. Εκεί, η Αργυρώ Μπαρμπαρίγου, πρέσβης της γαστρονομικής περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου 2019, μαζί με Ελληνοαμερικανίδες σεφ του Dames d' Escoffier (γυναικείος μη κερδοσκοπικός οργανισμός που ηγείται στο χώρο των τροφίμων, ποτών και φιλοξενίας) δημιούργησαν και παρουσίασαν ένα μενού που ανέδειξε τον πλούτο της ελληνικής κουζίνας και έκλεψε τις εντυπώσεις. Φάβα με καραμελωμένα κρεμμύδια, κάππαρη και ελιές, ντοματοσαλάτα με φουσκωτή, παραδοσιακή κακαβιά, χταπόδι στιφάδο με Vinsanto, αρνάκι φρικασέ αυγολέμονο, γιουβέτσι με μοσχαρίσια μάγουλα, κρασί Μπρούσκο και ανθότυρο ήταν μερικά από τα πιάτα που δοκίμασαν, ενώ το δείπνο έκλεισε με ελληνικό μιλφέιγ, που δεν ήταν άλλο από έναν παραλλαγμένο μπακλαβά με κρέμα γιαουρτιού, καρύδια, θυμαρίσιο μέλι και λικέρ μαστίχα.

Στα πλαίσια της εκδήλωσης η Χάιντι Λαζάνη, επικεφαλής της Επιτροπής της Γαστρονομικής Περιφέρειας της Ευρώπης 2019 παρουσίασε και το πρόγραμμα “Taste of Seasons” που υλοποιεί η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου, μέσα από το οποίο οι επισκέπτες έχουν τη δυνατότητα να μυηθούν στις γαστρονομικές παραδόσεις των Κυκλάδων και των Δωδεκανήσων.

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή