5 συμβουλές για τις αγορές μας στο σούπερ μάρκετ

5 συμβουλές για τις αγορές μας στο σούπερ μάρκετ

51" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Το φθηνό δεν είναι αυτοσκοπός ούτε το ακριβό είναι πάντα συνώνυμο της ποιότητας. Το ζητούμενο είναι να πετύχουμε στις αγορές μας την ιδανική σχέση ποιότητας – τιμής.

  • Οι μεγαλύτερες συσκευασίες κοστίζουν αναλογικά λιγότερο. Π.χ., τα κατεψυγμένα φασολάκια γνωστής εταιρείας στη συσκευασία του 1 κιλού κοστίζουν 3,35 €, ενώ η συσκευασία των 450 γρ. κοστίζει 2,28 €, δηλαδή η τιμή κιλού φτάνει τα 5,07 €! Επομένως, ειδικά για κατεψυγμένα τρόφιμα, το λάδι και την ξηρά τροφή, που δεν χρειάζεται να τα καταναλώσουμε άμεσα, συμφέρει να αγοράζουμε τις μεγαλύτερες συσκευασίες.
  • Επίσης, για να «ξεσκαρτάρουμε» τις αληθινές προσφορές, θα πρέπει να συγκρίνουμε τα προϊόντα με βάση την τιμή ανά κιλό, που συνήθως είναι γραμμένη στα ταμπελάκια στα ράφια με μικρότερα γράμματα.
  • Δεν αγοράζουμε έτοιμη τριμμένη παρμεζάνα ή άλλα έτοιμα τριμμένα τυριά. Κοστίζουν περισσότερο και τα φρεσκοτριμμένα στο σπίτι είναι πολύ καλύτερα.
  • Ειδικά προϊόντα, όπως τα λάιτ και τα ολικής άλεσης, κοστίζουν περισσότερο.
  • Οι έτοιμες, πλυμένες και κομμένες σαλάτες είναι μεν πρακτικές, αλλά πολύ πιο ακριβές. Ορισμένοι, μάλιστα, υποστηρίζουν πως «μυρίζουν» κάπως περίεργα.

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή