Ξυλόφουρνος στο Blé

1' 1" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Στο εμβληματικό διατηρητέο κτίριο όπου στεγάζεται το Blé θα βρείτε ό,τι ποθήσετε: από ψωμιά και πρωινά κάθε είδους μέχρι καφέ και πιάτα ημέρας. Το ντιζάιν του καταστήματος είναι μοναδικό και θα θαυμάσετε τον εντυπωσιακό ξυλόφουρνο ύψους 12 μ. Τα ψωμιά τους είναι αξεπέραστα: έχουν προζυμένια και με μαγιά, χωρίς βελτιωτικά, και τρώγονται ευχάριστα και δύο τρεις ημέρες αργότερα. Δοκιμάστε παραδοσιακό γερμανικό πολύσπορο ψωμί, μπαγκέτα, ιταλικούς λουκουμάδες bomboloni, φωλιές βελγικής σοκολάτας και χαλβά με φουντούκι, σταφίδα και μπράντι. Εξαιρετικό και το bao bun με χοιρινή μπριζόλα και τα ξεροτήγανα στο μενού. Φεύγοντας, μην ξεχάσετε να πάρετε τσουρέκι τυλιγμένο σε ύφασμα.

Η ιδέα ανήκει στον εικαστικό Μάριο Teriade Ελευθεριάδη, ο οποίος έχει την καλλιτεχνική επιμέλεια όλης της εμφάνισης του Blé. Τα «Φασκιωμένα», όπως ονομάζονται, είναι μια εικαστική πρόταση όπου επώνυμα vintage υφάσματα τυλίγουν τα παραδοσιακά τσουρέκια του Blé, τα οποία ετοιμάζουν οι μάστορές του με την ανάλογη φροντίδα. Με τα έσοδα από τις πωλήσεις των «Φασκιωμένων» αγοράστηκαν μωρουδιακά για τα βρέφη του Δημοτικού Βρεφοκομείου «Άγιος Στυλιανός», καθώς και των Παιδικών Χωριών SOS, και η δράση θα συνεχιστεί και για άλλους οργανισμούς μέριμνας βρεφών. Το τσουρέκι έχει μαστιχωτή υφή, ενώ το ύφασμα θα σας μείνει και είναι ιδανικό για την κουζίνα σας.

Ξυλόφουρνος στο Blé-1

Blé,

Αγίας Σοφίας 19,

Τ/2310-231.200.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή