1ο Φεστιβάλ Σαλάτας – ο δεύτερος προκριματικός στην Αθήνα

1ο Φεστιβάλ Σαλάτας – ο δεύτερος προκριματικός στην Αθήνα

1' 57" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Με υλικά από τη μια άκρη της Ελλάδας στην άλλη, φαντασία και όρεξη για δημιουργία, έγινε ο προκριματικός της Αθήνας για το πρώτο Φεστιβάλ Σαλάτας.

Πρασινάδες, τρυφερά σπαράγγια, αγκινάρες, ντοματίνια, μυρωδικά, μανιτάρια, βρώσιμα λουλούδια, υπέροχα βαλσαμικά ξύδια, μουστάρδες και βαλσαμικές κρέμες Kalamata Papadimitriou, γέμισαν τους πάγκους του Private House Island όπου διεξήχθη ο δεύτερος προκριματικός του Φεστιβάλ Σαλάτας. Ο διαγωνισμός διοργανώνεται από το Σχολείο Τουρισμού Καλαμάτας με την ευγενική υποστήριξη της εταιρείας Kalamata Papadimitriou· ο πρώτος προκριματικός έγινε στην Καλαμάτα, ο δεύτερος στην Αθήνα, ο τρίτος θα γίνει στη Θεσσαλονίκη και ο μεγάλος τελικός στην Καλαμάτα.

1ο Φεστιβάλ Σαλάτας – ο δεύτερος προκριματικός στην Αθήνα-1

Σε ρόλο κριτή εκ μέρους του «Γαστρονόμου» εντυπωσιάστηκα από την πληθώρα παραδοσιακών υλικών αλλά και την όρεξη των διαγωνιζόμενων να πρωτοτυπήσουν και να εντυπωσιάσουν. Τόσο που αρκετές ήταν οι φορές που υπερέβαλαν. Όμως οι περισσότεροι είχαν πάει από νωρίς το πρωί στην ψαραγορά για ολόφρεσκιες σαρδέλες και στην λαϊκή αγορά για τρυφερά σπαράγγια. Ενας μάλιστα είχε ετοιμάσει και το δικό του σπιτικό λικέρ για να αρωματίσει τα τυράκια που θα προσέθετε στη σαλάτα του. Λεπτομέρειες ίσως για κάποιους, βασικά χαρακτηριστικά όμως ενός μάγειρα που αγαπά την τέχνη του. Κάτι που πρόσεξε και ο Κώστας Παπαδημητρίου, Πρόεδρος της Kalamata Papadimitriou και έδωσε και τα εύσημα μαζί με τις ευχές του για καλή σταδιοδρομία σε όλους τους διαγωνιζόμενους.

1ο Φεστιβάλ Σαλάτας – ο δεύτερος προκριματικός στην Αθήνα-2

Ακούραστοι οι κριτές, ο πρόεδρος της κριτικής επιτροπής ο Αλέξανδρος Παπανδρέου (Executive Chef), η αγαπημένη Ντίνα Νικολάου (Executive Chef), ο Γιάννης Μανίκης (Award winning Michelin star Culinary Director Aria Fine Catering), και ο Στέλιος Μπαρμπέας (Executive Chef “Yiamas gastro bar – 'Elite City Resort)”, έκαναν παρατηρήσεις, βελτιωτικές προτάσεις και εξήραν την δημιουργικότητα των νέων σπουδαστών.

Τα έξι βασικά κριτήρια της αξιολόγησης ήταν

  1. Βαθμός δυσκολίας εκτέλεσης
  2. Χρήση Π.Ο.Π υλικών ή προερχόμενων από τον τόπο καταγωγής του διαγωνιζόμενου
  3. Παρουσίαση
  4. Πρωτοτυπία
  5. Γεύση
  6. Ορθή χρήση & διαχείριση υλικών

Εξαιρετικά σημαντική για τη διεξαγωγή του «1ου Φεστιβάλ Σαλάτας» ήταν η συνεισφορά της εταιρίας Aria Fine Catering και του Ομίλου SEB GROUPE Ελλάδος ΑΕ με εξοπλισμό κουζίνας TEFAL.

Οι επτά νικητές για τον μεγάλο τελικό του Σεπτεμβρίου είναι:

  • Αποστολόπουλος Χρήστος – LE MONDE
  • Ανδριανού Ιωάννα – CHEF D'OEUVRE
  • Νικολόπουλος Ευθύμιος – ΙΙΕΚ ΟΜΗΡΟΣ
  • Παπανίκας Ευάγγελος – ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΙΚΟ ΚΟΛΛΕΓΙΟ
  • Δρακοπούλου Ελένη – LE MONDE
  • Αραμπασβίλι Ετέρι – CHEF D'OEUVRE
  • Ζωντανού Χριστίνα – ΙΙΕΚ ΟΜΗΡΟΣ

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή