ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΟΣ

Πώς δίνουμε χρώμα στο παγωτό

pos-dinoyme-chroma-sto-pagoto-2249841

Αντί να περιχύσουμε το παγωτό μας με το αγαπημένο μας σιρόπι στο σερβίρισμα, μπορούμε να το ενσωματώσουμε σε αυτό. Με αυτόν τον τρόπο προκύπτει μια εντελώς νέα γεύση, που έχει και ένα εντυπωσιακό εφέ, το οποίο ονομάζεται μαρμπρέ (όπως και το γνωστό κέικ) χάρη στα «νερά» του σιροπιού μέσα στο παγωτό.

Πώς το φτιάχνουμε

Είναι πάρα πολύ εύκολο να φτιάξουμε στο σπίτι μας παγωτό μαρμπρέ, ακόμη κι αν δεν διαθέτουμε παγωτομηχανή. Ετοιμάζουμε τη γεύση παγωτού που θέλουμε (όπως περιγράφεται εδώ). Την τελευταία φορά που θα βγάλουμε το παγωτό από την κατάψυξη, το ανακατεύουμε και το μεταφέρουμε σε ένα ρηχό, κατά προτίμηση, σκεύος. Το απλώνουμε με τη ράχη ενός κουταλιού ή με μια σπάτουλα, έτσι ώστε να είναι ομοιόμορφο παντού. Ρίχνουμε από πάνω το σιρόπι και με ένα πιρούνι ανακατεύουμε ελαφρώς το μείγμα. Δεν επιμένουμε στο ανακάτεμα, για να μην ενσωματωθεί εντελώς το σιρόπι και αλλάξει το χρώμα του παγωτού, αλλά να σχηματίζονται ευδιάκριτα «νερά» παντού (όπως ακριβώς κάνουμε και με το κέικ μαρμπρέ). Διατηρούμε στην κατάψυξη.

pos-dinoyme-chroma-sto-pagoto0

Με παγωτομηχανή

Λίγο πριν ετοιμαστεί το παγωτό, στις τελευταίες δηλαδή στροφές της παγωτομηχανής, ρίχνουμε το σιρόπι. Προσέχουμε ώστε να μην το βάλουμε νωρίς, γιατί θα ενσωματωθεί τόσο πολύ που δεν θα φαίνονται «νερά», αλλά θα αλλάξει το χρώμα του παγωτού.