ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΟΣ

Steaki: Στέκι σωστής κρεοφαγίας

nor_steaki

Καθώς τα κρεατοφαγικά στέκια κατακτούν την Αθήνα, η Αγία Παρασκευή δε θα μπορούσε να μείνει έξω από το χορό.

Η θέση: Αν και πολύ κοντά στη Μεσογείων, ο θόρυβος του πολυσύχναστου δρόμου δεν ενοχλεί.

Η ατμόσφαιρα: Σύγχρονη, casual και χαλαρή.

Το φαγητό: Σε ένα μοντέρνο εστιατόριο ο Κωστής Ρωμανάκης (Τα Ρωμανάκια) μάγειρας και ιδιοκτήτης «γράφει στις σελίδες του μενού», ένα αναμενόμενο, μοντέρνα κρεατοφαγικό σενάριο, το οποίο αποδίδεται με επιτυχία στα πιάτα. Μια θαυμάσια Σαλάτα BMS (μπέικον, μανιτάρια, σπανάκι) με ένα μελάτο τηγανιτό αυγό που πρέπει να σπάσετε και να ανακατέψετε με τις πρασινάδες σε μια εξαιρετικής νοστιμιάς λιχουδιά και μια πλούσια Τορτίγια γεμιστή με κοτόπουλο, pico de gallo και τσένταρ που συνοδεύεται με σάλτσα αβοκάντο, κέρδισαν εύκολα τις πρώτες εντυπώσεις. Η λίστα με τα κυρίως χωρίζεται στα μπέργκερ και στα steaks που ψήνονται στο josper (φούρνος/γκριλ που δουλεύει με κάρβουνα).

Με τα ψησίματα το έχουν και με το παραπάνω, ενώ και η ποιότητα των κρεατικών (από Ουρουγουά, Αμερική, Αυστραλία και Ελλάδα) αλλά και οι κοπές δεν υπολείπονται. Δοκιμάσαμε δυο κομμάτια black angus, ένα rib eye κι ένα flank steak, που ήρθαν χυμώδη και ψημένα στην εντέλεια. Τα συνοδευτικά τους, απολαυστικά τραγανές πατάτες τηγανιτές και σούπερ κρεμμώδης πουρές πατάτας αντίστοιχα, ήταν αμφότερα εξαιρετικά, ενώ αρκετά καλοφτιαγμένες είναι και οι σάλτσες που κι αυτές ετοιμάζονται στη κουζίνα τους – έλειπε βέβαια αυτή η πληθωρική νοστιμιά που υποτίθεται ότι πρέπει να έχει μια σάλτσα όπως η bbq ή η peppercorn sauce. Τα μπέργκερ τους έχουν πολύ καλές κριτικές και θα επανέλθουμε για να το επαληθεύσουμε.

Ο λογαριασμός: 25-35€/άτομο χωρίς τα ποτά.

Η κάβα: Από τη λίστα με τα κρασιά θα περιμέναμε αρκετά μεγαλύτερη ποικιλία και οπωσδήποτε πολύ περισσότερα ερυθρά, ενώ υπάρχει κι ένα μικρό μενού με κοκτέιλ.

Επιπλέον πληροφορίες: Καθημερινά εκτός Δευτέρας 13.00-1.00 και Κυριακή 12.30-19.00.

Steaki,
Πλατεία Κοραή 5 και Μεσογείων 366, Αγία Παρασκευή

Τ/213.03.70.700.