Χαρούπι: Για τσιγαριαστά και ξεροτήγανα

Χαρούπι: Για τσιγαριαστά και ξεροτήγανα

1' 11" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Το εστιατόριο που εκπροσωπεί επάξια την κρητική κουζίνα στην Θεσσαλονίκη.

Η θέση: Στα Λαδάδικα, στο ισόγειο ενός μοντέρνου ψηλού κτιρίου, στο τέλος της Σαλαμίνος.

Η ατμόσφαιρα: Ο χώρος είναι απλά διακοσμημένος, το μαγαζί έχει μεγάλες τζαμαρίες που του δίνουν έξτρα φωτεινότητα.

Χαρούπι: Για τσιγαριαστά και ξεροτήγανα-1

Το φαγητό: Ο Μανώλης Παπουτσάκης μαγειρεύει μεν γεύσεις από τον τόπο του, αλλά κάπως ανανεωμένα. Τα υλικά τού τα στέλνουν από το νησί, κάτι τυριά μακράς παλαίωσης που δύσκολα βρίσκεις μακριά από την Κρήτη, μαζί και χόρτα και κουνέλια, και όλα τα καλά. Στο μενού που «τρέχει» τώρα θα δοκιμάσετε κοτόπουλο κοκκινιστό με τραγανή πέτσα και χυλοπίτες, καπνιστό με απάκι και ξερό ανθότυρο. Νόστιμη η παραλλαγή του «φτωχόγιαννου», του ξαλμυρισμένου μπακαλιάρου, με λαχανικά ζουλιέν, που μοιάζει με ψαρόσουπα. Πιλάφι και σαρικόπιτες με ξινομυζήθρα επιβάλλονται. Πολλά πιάτα ημέρας κατσαρολάτα, όπως το γουρουνάκι τσιγαριαστό με πορτοκάλι και κύμινο, αλλά και το εποχικό στιφάδο με χταπόδι, πετιμέζι και μαρουβά, που το σερβίρει με γίγαντες. Στο τέλος θα σας κεράσουν «ξεροτήγανα», ένα τηγανισμένο φύλλο από χαρουπάλευρο με μέλι και καρύδια.

Χαρούπι: Για τσιγαριαστά και ξεροτήγανα-2

Η κάβα: Κρήτες παραγωγοί και γηγενείς ποικιλίες σε 60 ετικέτες. Εξαιρετική τιμολόγηση στις φιάλες, ελκυστική αρκετά ώστε να καταναλώσετε μια και δυο.

Ο λογαριασμός: Υπολογίστε περίπου 20 ευρώ το άτομο.

Επιπλέον πληροφορίες: Ανοιχτά καθημερινά από τις 12.30 μέχρι τα μεσάνυχτα. Αν είστε με αυτοκίνητο, μπορείτε να το αφήσετε στο πάρκινγκ του λιμανιού. Πριν ή μετά το γεύμα περπατήστε στην πλακόστρωση ιστορική γειτονιά της πόλης, τα Λαδάδικα, που αναβιώνουν τα τελευταία χρόνια.

Χαρούπι,

Δόξης 4,

Τ/2310-526.262

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή