Coyoacan: Το σωστό το μεξικάνικο

Coyoacan: Το σωστό το μεξικάνικο

1' 46" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η θέση: Στον όμορφο κεντρικό πεζόδρομο του Θησείου, που ευχαριστιέσαι να κάνεις βόλτες.

Η ατμόσφαιρα: Από τότε ακόμα που λειτουργούσε ως «Στάβλος», αυτός ο χώρος είχες τις προδιαγραφές, αλλά και τη τύχη να αντιμετωπίζεται με γούστο. Το σερί συνεχίζεται και επί Coyoacan πλέον, όπου τα έθνικ και κάντρι στοιχεία μεξικάνικης κουλτούρας προσαρμόζονται περίτεχνα και πολύ πετυχημένα από το GJP Design του Γιώργου Παντελούκα, δημιουργώντας μια πολύ ευχάριστη ατμόσφαιρα σε φόντο από ήχους λάτιν, φανκ και γκρούβι μουσικής, παραπέμποντας ξεκάθαρα σε μπαρ-ρέστοραν.

Coyoacan: Το σωστό το μεξικάνικο-1

Το φαγητό: Το Coyoacan των Γιάννη Μωράκη, Γιώργου Μελισσάρη και Αλεξάνδρας Δράκου εμπνέεται το όνομά του από την ομώνυμη γειτονιά του Μέξικο σίτι όπου έζησε και δημιούργησε η αρτίστα Frida Kahlo. Στην ανοιχτή κουζίνα του εργάζονται προς μια σύγχρονη μεξικάνικη κατεύθυνση ο chef de cuisine Παναγιώτης Μουτσόπουλος με την ομάδα του, σε ένα μενού το οποίο συνυπρογράφει ο consultant σεφ Σταματης Λουμουσιώτης. Τορτίγιες, τάκος και σάλτσες είναι όλα χειροποίητα. Μας κέρδισαν με τη μια τα σεβίτσε και τα laminados τους (σαν σεβίτσε με κοπές όπως στο σασίμι), για τα σωστά κομμένα ψάρια, τη συμπυκνωμένη νοστιμιά και τη πληθωρική τους ένταση που εκφράζουν αυτή τη φλογερή κουζίνα.

Το θαυμάσιο γουακαμόλε τους να το πάρετε για να σβήσετε τη κάψα, ενώ στα κυρίως, που δεν υστερούσαν σε νοστιμιά, μας έλειψε λίγο εκείνη η αψάδα που είχε προθερμάνει τον ουρανίσκο μας. Πολύ καλοφτιαγμένα τα τάκος που δοκιμάσαμε με κοτόπουλο al pastor και με μοσχάρι, με έλλειψη έντασης όμως το Pollo Con Mole (κοτόπουλο με χειροποίητη σάλτσα μεξικάνικης σοκολάτας, με τσίλι και μπαχαρικά), λουκούμι τα short ribs από black angus με σάλστα chipottle και σαλάτα molcajete. Τέλος αξίζει να τραγανίσετε τα πολύ πετυχημένα τσούρος με σάλτσες dulce di lece και σοκολάτα.

Coyoacan: Το σωστό το μεξικάνικο-2

Ο λογαριασμός: 35-55 €/άτομο χωρίς τα ποτά.

Η κάβα: Συμπαθητική λίστα με κρασιά, αλλά τα κοκτέιλ κλέβουν εύκολα τις εντυπώσεις. Ο μπαρτέντερ Σπύρος Κερκύρας και η ομάδα του Bar Solutions επιμελούνται μια πολύ ενδιαφέρουσα λίστα με cocteles (κατά το ισπανικό) βασισμένη στη τεκίλα – έξοχο το Smoky pine και το Herbit, ενώ η παραδοσιακή Μαργαρίτα τους τιμά τις κλασικές αξίες.

Επιπλέον πληροφορίες: Τρίτη-Παρασκευή 19.00-2.00, Σάββατο 11.00-3.00, Κυριακή 11.00-00.00, Δευτέρα κλειστά.

Coyoacan,

Ηρακλειδών 10 , Αθήνα 11851,

Τ/210-34.57.102.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή