Τα 50 καλύτερα εστιατόρια του κόσμου για το 2018

Τα 50 καλύτερα εστιατόρια του κόσμου για το 2018

1' 38" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η «Osteria Francescana» της Ιταλίας είναι σύμφωνα με τους κριτές των World’s 50 Best Restaurants το καλύτερο εστιατόριο του κόσμου για το 2018, ενώ την τριάδα συμπληρώνουν δύο εξίσου σημαντικοί γαστρονομικοί προορισμοί το«El Celler de Can Roca» της Ισπανίας και το «Mirazur» της Γαλλίας.

Από το Μπιλμπάο, τη σύγχρονη ευρωπαϊκή μέκκα της υψηλής γαστρονομίας, ανακοινώθηκαν φέτος τα 50 καλύτερα εστιατόρια. Στην πρώτη θέση, ένας γνώριμος στον θεσμό σεφ, ο Massimo Bottura του εστιατορίου Osteria Francescana στη Μοντένα της Ιταλίας, νικητής και το 2016. Την πεντάδα συμπληρώνουν ο Joan Roca από τη Χερόνα της Ισπανίας, ο Mauro Colagreco με το εστιατόριο Mirazur στη νοτιοανατολική Γαλλία, ο Daniel Humm από το Eleven Madison Park της Νέας Υόρκης και ο chef Gaggan Anand από τη Μπανγκόκ της Ταϊλάνδης. Στις υπόλοιπες θέσεις πρωταγωνιστεί η Ισπανία, η Αγγλία, η Γαλλία αλλά και το Περού.

Ο θεσμός “World's 50 best restaurants” επιστρατεύει 1000 γευσιγνώστες κάθε χρόνο για να αποτιμήσει την γαστρονομική αξία των εστιατορίων και να διαλέξει τα καλύτερα. Από το 2002, τα «Όσκαρ» της γαστρονομίας, όπως αποκαλούνται, απονέμονται στα 50 εστιατόρια ανά τον κόσμο που ξεχώρισαν για τη χρονιά που πέρασε.

Φέτος, παρ όλο το κίνημα #metoo κατά της σεξουαλικής παρενόχλησης και παρά τις καταγγελίες εναντίον διάσημων σεφ, ο θεσμός δεν πήρε θέση, ούτε έβγαλε σχετική ανακοίνωση. Πολλοί σχολιάζουν αρνητικά και το ότι από τους 50 σεφ που διακρίθηκαν φέτος, μόλις 5 είναι γυναίκες, ενώ πέρσι ο αντίστοιχος αριθμός ήταν 3. Το γεγονός επίσης ότι εκτός από τα 50 εστιατόρια που διακρίνονται, απονέμεται ξεχωριστό βραβείο για την καλύτερη γυναίκα σεφ, προκαλεί σχόλια τόσο για τον θεσμό όσο και τον ανδροκρατούμενο χώρο της υψηλής γαστρονομίας.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή