4 μυστικά για τέλειους κεφτέδες

4 μυστικά για τέλειους κεφτέδες

46" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ακολουθούμε τις οδηγίες και ετοιμάζουμε τους πιο νόστιμους κρεατοκεφτέδες.

  1. Όσο περισσότερο ζυμώσουμε, τόσο πιο αφράτοι γίνονται. Ζυµώνουµε για 10 λεπτά, να µαλακώσει ο κιµάς, να λιώσει το λίπος και να µοιραστούν οµοιόµορφα τα υγρά και το ψωµί. Το ζύµωµα εµποδίζει να γίνει νερουλό το μείγμα, όταν το βάλουµε στο ψυγείο.
  2. Μετά το καλό ζύμωμα, σειρά έχει η «ξεκούραση» στο ψυγείο για 30 λεπτά – 8 ώρες. Σε αυτό το διάστημα, δένουν τα αρώματα και οι γεύσεις, το κονιορτοποιήμενο κρέας μαρινάρεται και σφίγγει όσο χρειάζεται για να μη διαλυθεί μετά στο τηγάνι.
  3. Πλάθουμε μέτριους στρογγυλούς κεφτέδες, περίπου 30 – 40 γρ. ο καθένας. Βρέχουμε τα χέρια μας με νερό κατά το πλάσιμο, για να μην κολλάνε. Αν θέλουμε να τους κάνουμε μεγαλύτερους, αφού τους πλάσουμε, τους πιέζουμε για να γίνουν πλακέ και να τηγανιστούν ευκολότερα. 
  4. Τηγανίζουµε τους κεφτέδες αλευρωµένους: Το αλεύρι δηµιουργεί µια προστατευτική κρούστα γύρω από τον κεφτέ, διατηρώντας τον ζουµερό και αφράτο εσωτερικά.

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή