Ένα τραπέζι με προϊόντα της αττικής γης

Ένα τραπέζι με προϊόντα της αττικής γης

1' 35" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η δράση «Όλη η Ελλάδα σε ένα τραπέζι» της Εθνικής Τράπεζας πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα 25/6 στο Αίθριο του Μεγάρου Μελά, με εκπροσώπους από την Περιφέρεια Αττικής, οι οποίοι παρουσίασαν τις ιστορίες προϊόντων τους.

Ήταν η 6η διοργάνωση της πρωτοβουλίας της Εθνικής Τράπεζας, που πραγματοποιήθηκε σε συνεργασία με το IdeasLab. Στη συγκεκριμένη εκδήλωση την τιμητική τους είχαν παραγωγοί και εκπρόσωποι επιχειρήσεων από την Περιφέρεια Αττικής, που ξεχωρίζουν για τη δημιουργικότητα, την εξωστρέφεια και την καινοτομία των προϊόντων τους. Συντονιστής της εκδήλωσης ήταν ο δημοσιογράφος Κώστας Τσαούσης.

Ένα τραπέζι με προϊόντα της αττικής γης-1

Παλιές και νέες επιχειρήσεις, όλες με ενδιαφέρουσες ιστορίες, υποδειγματικές προσπάθειες στον τομέα της αγροδιατροφής, συναντήθηκαν σε ένα τραπέζι και παρουσίασαν τα προϊόντα τους, τις προκλήσεις που αντιμετωπίζουν καθημερινά, καθώς και τα σχέδιά τους για το μέλλον. Θαυμάσαμε την ιστορία της οικογένειας Παπασωτηρίου με τα φημισμένα βασιλικά σύκα Μαρκοπούλου, που συνεχίζει μια παράδοση με ιστορία από το 1955, ενώ χειροκροτήσαμε την ιδέα πιθανής συνεργασίας τους με το τυροκομείο Κωσταρέλου, επίσης από το Μαρκόπουλο, με ιστορία από το 1937. Ξεχωρίσαμε την εταιρεία Aegean naturals, που παράγει με οικολογικό τρόπο κρυστάλλους θάλασσας του Αιγαίου, κοινώς αλάτι, με μια μοναδική μέθοδο ευρεσιτεχνίας.

Ακόμη, τη Χαλβαδοποιία-Ταχινοποιία Αργουδέλης, γιατί, παρότι μετράει ήδη 100 χρόνια στην επεξεργασία σουσαμιών και στην παραγωγή ταχινιού με τον παραδοσιακό τρόπο, ακόμη αναζητά νέους, πρωτοποριακούς τρόπους διεξόδου τόσο στην εγχώρια όσο και στη διεθνή αγορά. Γνωρίσαμε τη μοναδική μικροζυθοποιία που λειτουργεί στο κέντρο της Αθήνας, τη Noctua, η οποία προέκυψε από την ιδέα τεσσάρων φίλων που πιστεύουν ότι δεν υπάρχει άνθρωπος που δεν του αρέσει η μπίρα, απλώς δεν έχει ανακαλύψει ακόμα την μπίρα που του ταιριάζει. Στόχος τους λοιπόν να τον βοηθήσουν να τη βρει.

Ένα τραπέζι με προϊόντα της αττικής γης-2

Πάνω από 20 καινοτόμοι παραγωγοί, μεταποιητές και επιχειρηματίες του κλάδου μοιράστηκαν την ιστορία και τους προβληματισμούς τους στον ανοιχτό διάλογο που προέκυψε από την πρωτοβουλία της Εθνικής Τράπεζας, και ήταν όλοι τους αξιέπαινοι για το πάθος και το μεράκι που επιδεικνύουν καθημερινά, παρ’ όλες τις αντιξοότητες που αντιμετωπίζουν.

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή