Gaku: Για τους φαν του σούσι

1' 32" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Για σούσι, ράμεν και σάκε στο κέντρο της πόλης.

Η θέση: Στην ασιατική γειτονιά του Συντάγματος, στην Απόλλωνος, στη θέση του παλιού Furin Kazan. Πάρκινγκ σχεδόν αδύνατο, εκτός αν πληρώσετε κάποιο ιδιωτικό πάρκινγκ (το πιο κοντινό στη Ναυάρχου Νικοδήμου). Εύκολη πρόσβαση με δημόσια μέσα μεταφοράς, μετρό, τραμ και λεωφορεία.

Gaku: Για τους φαν του σούσι-1

Η ατμόσφαιρα: Απολύτως σε ασιατικό στιλ, δηλαδή μίνιμαλ, ελαφρώς μικρή και στριμωγμένη η μακρόστενη αίθουσα. Με τζαμαρία που κοιτάει στο δρόμο, ανοιχτή κουζίνα και σερβιτόρους που ψιθυρίζουν. Μόνη παραφωνία η μουσική, ευρωπαϊκή ή αμερικάνικη, ακούγεται λίγο παράταιρη με την όλη ατμόσφαιρα. Μην παραξενευτείτε από τους συχνούς χαιρετισμούς στα ιαπωνικά: κάθε φορά που μπαίνει ένας νέος πελάτης ή φεύγει μια παρέα, το προσωπικό χαιρετάει σύσσωμο στα ιαπωνικά. Θα δείτε τουρίστες, νεαρές παρέες, ζευγάρια και εργαζόμενους σε επαγγελματικά ραντεβού.

Gaku: Για τους φαν του σούσι-2

Το φαγητό: Μεγάλη ποικιλία σε σούσι: nigiri, sashimi, inside out rolls και special rolls. Ξεχωρίσαμε αυτό με τη γαρίδα τεμπούρα και τη σος κάρι, το spicy tuna και το σπέσιαλ crab rainbow με καβούρι, αβοκάντο, αγγούρι και ποικιλία από sashimi ψαριών στην κορυφή. Τα rolls crunchy arare με τραγανό topping χειροποίητο ήταν όντως εξαιρετικά τραγανά και νόστιμα. Από τον τόνο ταρτάρ που δοκιμάσαμε, μας έλειπε λίγη ένταση παρά τη σος yuzu ενώ το λαβράκι με σος miso-yuzu ήταν άψογα ψημένο, ζουμερό και σωστά αρτυμένο. Δεν είπαμε όχι και στο ramen, την ιαπωνική σούπερ σούπα με νουντλς, χοιρινό, αυγό και άλλα. Χορταστική, με σωστές ισορροπίες και πλούσια γεύση. Δεν αναγράφεται στο μενού, αλλά συνήθως την προσφέρουν και είναι από τα λίγα μέρη στην Αθήνα που μπορείς να δοκιμάσεις ένα αξιοπρεπές ramen.

Ο λογαριασμός: Από 10-18 € τα κυρίως, 3-7 € τα σούσι και 10-14 € τα special rolls. Θα χρειαστείτε περί τα 20-25 € το άτομο χωρίς ποτό.

Η κάβα: Σφιχτή αλλά με επιλογές από λευκά και κόκκινα κρασιά, διάφορα σάκε και γιαπωνέζικες μπίρες.

Επιπλέον πληροφορίες: Καθημερινά 12:30 – 00:30.

Gaku,

Απόλλωνος 2, Σύνταγμα,

Τ/210-32.30.970.

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή