10 κρασιά για το καλοκαίρι

2' 43" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Nassitis 2017, Αηδάνι – Αθήρι – Ασύρτικο, Αμπελώνες Vassaltis, Σαντορίνη / Ένα από τα νεότερα οινοποιεία και οινολογικά teams της Σαντορίνης και της Ελλάδας έχει δημιουργήσει ένα μοναδικό κρασί. Blend από τις τρεις λευκές ποικιλίες τις Σαντορίνης, με φρουτώδη, mineral χαρακτήρα και δροσιστική οξύτητα. Ένα από τα πιο value for money και καλοκαιρινά κρασιά του νησιού.

Μοσχάτο Σπίνας ’16, Οινοποιείο Στραταριδάκη, Κρήτη / Όταν ακούμε «Μοσχάτο», όλοι έχουμε στο μυαλό μας γλυκό κρασί! Αυτό δεν ισχύει με το Μοσχάτο Σπίνας από την ομώνυμη περιοχή της Κρήτης. Ελαφρύ, δροσερό, αρωματικό κρασί, με μέτριο σώμα, ιδανική συντροφιά για τις ζεστές μέρες του καλοκαιριού. Μικρά ψαράκια, δροσερές σαλάτες, είναι το ιδανικό ταίριασμα.

Τομή 2017, Μοσχοφίλερο, Οινοποιείο Τρουπή, Μαντινεία / Το οινοποιείο Τρουπή είναι από τα λίγα οινοποιεία που έχουν εστιάσει σχεδόν αποκλειστικά σε μία ποικιλία. Το Μοσχοφίλερο είναι η ποικιλία όπου εξειδικεύονται, στις ροζέ και λευκές εκδοχές του. Η Τομή είναι ένα από τα ανερχόμενα κρασιά με αρώματα ανθικά, εσπεριδοειδή και τραγανή οξύτητα.Αμπελώνες Ψαράδες 2017, Δαφνί, Οινοποιείο Λυραράκη, Κρήτη Το Δαφνί είναι μια σπάνια ποικιλία την οποία το οινοποιείο Λυραράκη έκανε γνωστή. Όπως λέει και το όνομά του μυρίζει δάφνη και βότανα. Ιδανικός συνδυασμός με μαγειρίτσα, φρικασέ, αλλά και με δροσερές πράσινες σαλάτες. Σε λίγα χρόνια από τώρα, σίγουρα πολλά ακόμα οινοποιεία θα πειραματιστούν με την ποικιλία αυτή.

Ρομπόλα 2017, Οινοποιείο Gentilini, Κεφαλονιά / Η Ρομπόλα είναι μια πιο ελαφριά εκδοχή του Ασύρτικου, με ελαφρώς περισσότερο φρουτώδη χαρακτήρα, πάντα υψηλή οξύτητα και mineral στοιχεία. Η Κεφαλονιά παράγει τα καλύτερα δείγματα της ποικιλίας. Στο εξωτερικό έχει κλέψει τις καρδιές των οινόφιλων. Σίγουρα σε λίγα χρόνια, και εδώ.

Idylle d‘Achinos ’17, Grenache – Syrah – Αγιωργίτικο, La Tour Melas, Φθιώτιδα / Αν θέλουμε να μιλήσουμε για ένα ελληνικό ροζέ κρασί που τα τελευταία χρόνια έχει καθιερωθεί ως ένα από τα καλύτερα ροζέ στυλ Προβηγκίας, τότε αυτό είναι το Idylle από το Κτήμα La Tour Melas. Ελαφρύ, ανθικό, με αρώματα λουλουδιών και κόκκινων όξινων φρούτων, είναι ιδανικό απεριτίφ.

Naoussa Alta 2015, Ξινόμαυρο, Απόστολος Θυμιόπουλος, Νάουσα / Ένα Ξινόμαυρο που ξεφεύγει από την κλασική Νάουσα, από αμπελώνες σε μεγάλα υψόμετρα, που δίνουν κρασιά πιο φινετσάτα και ελαφριά. Ο Απόστολος Θυμιόπουλος έφτιαξε μια καλοκαιρινή Νάουσα, με μέτριες τανίνες, φυτικό και βοτανικό χαρακτήρα και σφιχτή δομή.

Λημνιώνα – Syrah 2017, Κτήμα Θεόπετρα, Τύρναβος / Διαχρονική αξία στην κατηγορία των κλασικών ελληνικών ροζέ κρασιών. Πιο σκούρο χρώμα, με έντονα αρώματα κόκκινων φρούτων, με τη Λημνιώνα σιγά σιγά να γίνεται το επόμενο αστέρι των ερυθρών ποικιλιών και το Syrah να προσθέτει όγκο στο κρασί. Το καλοκαίρι μη διστάσετε να το βάλετε δίπλα σε λαδερά φαγητά, θα σας αποζημιώσει.

Λημνιώνα ’15, Κτήμα Ζαφειράκη, Τύρναβος / Η ερυθρή εκδοχή της ποικιλίας αυτής από το Κτήμα Ζαφειράκη δεν αφήνει κανέναν οινόφιλο αδιάφορο. Η πολυπλοκότητα, η φινέτσα και η δομή αυτού του κρασιού το κάνουν μοναδικό. Αρώματα κόκκινων φρούτων, λουλουδιών, λεβάντας, δέρματος σε μια μοναδική ισορροπία. Ως συμβουλή θα σας έλεγα να το πιείτε ελαφρώς δροσερό!

Rossiu di Munte Βλάχικο 2015, Κατώγι Αβέρωφ, Μέτσοβο / Το Βλάχικο είναι μια ερυθρή ποικιλία που καλλιεργείται στην Ήπειρο, σε περιοχές με υψηλό υψόμετρο και είναι μια σπάνια ελληνική ποικιλία. Το Κατώγι Αβέρωφ Βλάχικο είναι ένα κρασί με μαλακές τανίνες, μπαχαρένιο και φρουτώδη χαρακτήρα, με αναζωογονητική οξύτητα. Το προτείνουμε ως μια εναλλακτική πέρα από τα συνηθισμένα, με σκοπό την αναζήτηση κάτι διαφορετικού.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή