Ξεφλούδισμα* αναποφλοίωτων ρεβιθιών

Ξεφλούδισμα* αναποφλοίωτων ρεβιθιών

1' 16" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Παρά το γεγονός ότι καλό είναι τα όσπρια να μαγειρεύονται με τα φλούδια τους, οι σεφ προτείνουν να ξεφλουδίζουμε τα ρεβίθια αν θέλουμε να φτιάξουμε χούμους (πουρέ) ή σούπες βελουτέ.

Προετοιμασία ρεβιθιών

Μουλιάζουμε τα ρεβίθια σε μια μεγάλη λεκάνη (ή σε μια βαθιά κατσαρόλα) για τουλάχιστον 12 ώρες. Το νερό που θα βάλουμε καλό είναι να είναι χλιαρό. Στο μούλιασμα προσθέτουμε 1 κουτ. σούπας αλάτι, που θα βοηθήσει τα ρεβίθια να φουσκώσουν σωστά. Την επομένη τα σουρώνουμε και τα ξεπλένουμε πολύ καλά κάτω από τρεχούμενο νερό. Συνεχίζουμε με το ξεφλούδισμα όπως περιγράφεται παρακάτω.

Το ξεφλούδισμα

  • Στραγγίζουμε τα ρεβίθια και όπως είναι μέσα στο στραγγιστήρι τα πασπαλίζουμε με 1 γεμάτη κουτ. σούπας σόδα μαγειρική (σκόνη). Τα τρίβουμε ελαφρώς με τα χέρια, να πάει παντού η σόδα, και τα αφήνουμε για περίπου 15 λεπτά. Μετά, τα ξεπλένουμε λίγο και τα τρίβουμε πολύ καλά ανάμεσα στις παλάμες μας.  
  • Δεν σταματάμε εδώ. Τα βάζουμε λίγα-λίγα σε μια πετσέτα, τα διπλώνουμε σε αυτήν και τα τρίβουμε πάνω στον πάγκο με δύναμη (σαν να ανοίγουμε φύλλο με τον πλάστη). Ανοίγοντας την πετσέτα, θα δούμε ότι τα περισσότερα από τα ρεβίθια μας έχουν ξεφλουδιστεί. Μπορεί να έχουν σπάσει μερικά, αλλά δεν πειράζει.
  • Αδειάζουμε τα ρεβίθια με τα φλούδια τους σε ένα βαθύ μπολ, γεμίζουμε νερό και ανακατεύουμε με το χέρι ώστε τα φλούδια να έρθουν στην επιφάνεια και να τα αφαιρέσουμε. Δεν πειράζει αν μείνουν και μερικά φλούδια. Ξεπλένουμε τα ρεβίθια και πάλι πολύ καλά, για να μην μείνει η γεύση της σόδας. Επαναλαμβάνουμε και με τα υπόλοιπα ρεβίθια.

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή