Wine bars στην Αθήνα

5' 26" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Στάσεις για κρασί στα wine bars της πρωτεύουσας, από το Κουκάκι έως τον Πειραιά και από το Σύνταγμα έως τη Βούλα.

Wine bars στην Αθήνα-1

Πολύβουη και χαρούμενη η ατμόσφαιρα στα τραπεζάκιατου Heteroclito. (Φωτογραφία: Κλαίρη Μουσταφέλλου)

 

Heteroclito

Απέναντι από την πλατεία της Μητρόπολης, στη συμβολή των οδών Πετράκη και Φωκίωνος. Με στυλ γαλλικό και κρασί ελληνικό, σερβίρει γηγενείς σπάνιες ποικιλίες, πιο μικρά και λιγότερο γνωστά οινοποιεία, αρκετά βιοδυναμικά κρασιά και συστήνει στους οινόφιλους νέους παραγωγούς που εφαρμόζουν ήπιες τεχνικές οινοποίησης. Πλατό με τυριά και αλλαντικά για να συνοδεύσετε το κρασί στην υπέροχη πιάτσα με την περατζάδα. Το καλοκαίρι δύσκολα θα βρείτε θέση σε κάποιο από τα τραπέζια του.

Φωκίωνος 2 και Πετράκη 30, Σύνταγμα, Τ/210-32.39.406


Wine bars στην Αθήνα-2

Στο ανακαινισμένο Oinoscent εξαιρετικά πιάτα θα συνοδεύσουν το κρασί σας. (Φωτογραφία: Νίκος Κόκκας)

Oinoscent 

Πρόκειται για wine bar με μοντέρνο χαρακτήρα και νεανικό κοινό. Έχει ενδιαφέρουσα βαβούρα από τους πιστούς θαμώνες, διαθέτει ένα κελάρι με ανεξάντλητες επιλογές που λειτουργεί και ως κάβα και πρόσφατα απέκτησε μια μικρή κάρτα φαγητού, που αξίζει να δοκιμάσετε. Στα πλεονεκτήματα ο συνιδιοκτήτης και ταλαντούχος σομελιέ Άρης Σκλαβενίτης, που ξέρει τον παγκόσμιο αμπελώνα σαν την παλάμη του και μπορεί να σας κατευθύνει κατάλληλα προς όλες τις γευστικές εκπλήξεις. Στη λίστα με τις φιάλες δίνεται έμφαση στον διεθνή αμπελώνα – εδώ θα βρείτε κρασιά που συζητιούνται στο εξωτερικό– χωρίς όμως να μειονεκτεί στην εκπροσώπηση σημαντικών Ελλήνων παραγωγών.

Βουλής 45-47, Σύνταγμα, Τ/210-32.29.374


Wine bars στην Αθήνα-3

Materia Prima

Το σοφιστικέ wine bar λίγα βήματα από το νέο Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης στο Κουκάκι προσφέρεται για ήσυχα βράδια οινοποσίας. Προτείνεται τόσο για μυημένους όσο και για αρχάριους του «σπορ», καθώς ο οικοδεσπότης Μιχάλης Παπατσίμπας, γεωπόνος με σπουδές στη γεωγραφία οίνου, είναι πρόθυμος να σας βοηθήσει να επιλέξετε το κρασί που αναζητάτε. Λευκά και κόκκινα από τον ελληνικό και τον διεθνή αμπελώνα, περισσότερες από 30 επιλογές σε ποτήρι κι ένα μενού με λίγα πιάτα για ελαφρύ τσιμπολόγημα.

Φαλήρου 68, Κουκάκι, Τ/210-92.45.935


Wine bars στην Αθήνα-4

(Φωτογραφία: Νίκος Κόκκας)

 

Warehouse CO2 

Σαμπάνιες, ελληνικά και μεσογειακά αφρώδη, πολλά ΠΟΠ κρασιά από την Ελλάδα και τον κόσμο, συνοδεία νόστιμων πιάτων, δημιουργούν ιδανικούς συνδυασμούς ειδικά για την ώρα του aperitivo. Στο μενού υπάρχουν ακόμα κάποια ιδιαίτερα (βραβευμένα, vintage, magnum) ήσυχα κρασιά, αποστάγματα κρασιού, αλλά και άλλες φυσαλίδες, όπως μπίρες και premium αναψυκτικά. Λίγα τραπέζια και πάγκοι κάτω από έναν πλάτανο στις παρυφές της Πλάκας, για να απολαύσετε το κρασί σας.

Υπερείδου 1 και Νίκης, Σύνταγμα, T/210-32.47.048


 Wine bars στην Αθήνα-5

Ευγένεια και εξυπηρέτηση στο κομψό wine bar της Στοάς Ράλλη, By the Glass. (Φωτογραφία: Διονύσης Κουρής)

By the Glass 

Στη Στοά Ράλλη, το καθωσπρέπει By The Glass έχει γίνει στέκι για επιχειρηματίες, για επαγγελματικές συναντήσεις, για όλες τις περιστάσεις που χρειάζονται δείπνο με καλό κρασί. Η λίστα του περιλαμβάνει περισσότερες από 300 ετικέτες, ωστόσο, πέρα από τον μεγάλο αριθμό, εδώ θα βρείτε και ειδικές εμφιαλώσεις, φιάλες αριθμημένες, σπάνιες χρονιές και αρκετές magnum. Εκτός από τις επιλογές της λίστας σε ποτήρι, μπορείτε να ζητήσετε να σας ανοίξουν και πιο «ακριβοθώρητες» ετικέτες.

Σουρή 3 και Φιλελλήνων, Σύνταγμα, Τ/210-32.32.560


Faidon

Ένας συμπαγής «πολυχώρος» νοστιμιάς, μια πληρέστατη κάβα που έγινε deli και wine bar. Προσεγμένη αισθητική και καλό σέρβις σε ένα μπαρ στα νότια προάστια που σερβίρει περί τις 20 επιλογές σε ποτήρι, κυρίως ελληνικές ετικέτες. Μαζί μπορείτε να απολαύσετε ιταλικά, γαλλικά και ισπανικά αλλαντικά και τυριά σε πλατό, καθισμένοι στο μοναστηριακό τραπέζι ή γύρω από τα δρύινα βαρέλια.

Αγίου Ιωάννου 28, Βούλα, Τ/215-51.09.975


Wine bars στην Αθήνα-6

(Φωτογραφία: Άγγελος Γιωτόπουλος)

Boheme Bourgois ή Bobo

Ήταν ένα συνεργείο αυτοκινήτων πριν μια τετράδα φίλων το μετατρέψει σε wine bar. Αέρας από τα ’70s φυσάει στο μαγαζί, που σερβίρει περί τις 100 ετικέτες ελληνικού και ξένου αμπελώνα. Αρκετές επιλογές σε βιοδυναμικά και βιολογικά κρασιά, όπως και ​περίπου 25 επιλογές σε ποτήρι. Ποιοτικό τσιμπολόγημα με ΠΟΠ προϊόντα.

Αναστασίου Ζίννη 36, Κουκάκι, Τ/210-92.44.244


Wine bars στην Αθήνα-7

Σχολικές καρέκλες και άδειες φιάλες κρασιού αποτελούν τη διακόσμηση του Paleo, στο λιμάνι του Πειραιά. (Φωτογραφία: Σοφία Παπαστρατή)

Paleo

Ο ιδιοκτήτης και σομελιέ Γιάννης Καϋμενάκης έχει συνδέσει το όνομά του με το κρασί πολλά χρόνια πριν τα μπαρ κρασιού ανοίξουν στην Αθήνα. Έχει βαθιά γνώση και άποψη για το κρασί, ανακαίνισε μια παλιά αποθήκη κοντά στο λιμάνι του Πειραιά και τη διακόσμησε με άδειες φιάλες και σχολικές καρέκλες που φέρουν ονομασίες περιοχών οινοπαραγωγής. Ένα από τα πιο ανεπιτήδευτα –και απροσδόκητα– μέρη στην πόλη για να πιεις κρασί. Το πρωί στη γειτονιά λειτουργούν συνεργεία αυτοκινήτων, ενώ το βράδυ στο στενό ακούγονται τα διακριτικά τσουγκρίσματα των ποτηριών. Κρασιά από την Ελλάδα, τη Μεσόγειο και την Ευρώπη σε μια λίστα-κέντημα. Μεσογειακές γεύσεις σε άρτια μαγειρέματα με ελληνικά προϊόντα.

Πολυδεύκους 39, Πειραιάς, Τ/210-41.25.204


Wine bars στην Αθήνα-8

Μεσογειακές γεύσεις θα συνοδεύσουν υπέροχα τις οινικές επιλογές μας στο Kiki de Grece. (Φωτογραφία: Κλαίρη Μουσταφέλλου)

Kiki de Grece

Στην «αυλή» της Ηπίτου, το μικρό αυτό μπιστρό σερβίρει πολλές ελληνικές ντελικατέτσες της μεσογειακής κουζίνας που συνοδεύουν τις περίπου πενήντα επιλογές σε κρασί από τον εγχώριο αμπελώνα. Πολύ συχνά διοργανώνονται βραδιές παρουσίασης-γευσιγνωσίας ελληνικών κτημάτων ή και θεματικές βραδιές με κρασί και ταιριαστό φαγητό.

Ηπίτου 4, Σύνταγμα, T/210-32.11.279


Cinque

Πολύ ψηλά στη λίστα των «must visit» των ξένων επισκεπτών που φτάνουν στην Αθήνα βρίσκεται αυτό το χαριτωμένο wine bar. Αν βρεθείτε στη γειτονιά του Ψυρρή, σταματήστε εδώ για ένα ποτήρι κρασί από την εγχώρια παραγωγή. Οι ιδιοκτήτες προσφέρουν ολοκληρωμένες γευστικές δοκιμές διάφορων ειδών (ανά ποικιλία ή εμβληματικές ποικιλίες, ή κάθετες δοκιμές).

Αγαθάρχου 15, Ψυρρή, Τ/215-50.17.853


Θα σε κάνω βασίλισσα

Σε μια αποθήκη του ’30 που ανακαινίστηκε με στυλ, θα διαλέξετε κάποια από τις περίπου 1.000 φιάλες που αποτελούν τη λίστα του. Είναι ένα μαγαζί φτιαγμένο από ανθρώπους που έχουν βάλει το χεράκι τους στην πρόσφατη ιστορία της αθηναϊκής εστίασης και απευθύνεται κυρίως στο κοινό που ακολουθεί πιστά τους ίδιους, αλλά και τα εστιατόρια που φτιάχνουν. Δεν υποσχόμαστε ότι θα νιώσετε βασιλιάδες με την πρώτη φορά, αλλά ο ιδιοκτήτης Δημήτρης Λίτινας αυτό εύχεται και μεθοδεύει για όσες φορές βρεθείτε εδώ.

Βέροιας 13 και Ιερά Οδός 64, Βοτανικός, Τ/210-34.59.299


Wine bars στην Αθήνα-9

Στο Corks & Forks ασιατικές και διεθνείς συνταγές συνθέτουν το μενού. (Φωτογραφία: Ολυμπία Ορνεράκη)

Ηams and Clams και Corks and Forks 

Τα δύο αδερφάκια μπαρ κρασιού στον Πειραιά έχουν δημιουργήσει ένα δυνατό ρεύμα οινόφιλων που έρχεται από τις γύρω γειτονιές. Με διαφορετικό χαρακτήρα, αλλά ίδια φιλοσοφία, προσφέρονται για χαλαρές φιλικές βραδιές, πάρτι γενεθλίων και οικογενειακές μαζώξεις. Στο Corks & Forks είκοσι ετικέτες σε ποτήρι αλλάζουν συχνά, ενώ 80 είναι διαθέσιμες σε φιάλη. Ασιατικές και διεθνείς συνταγές συνθέτουν το μενού. Tο Hams & Clams, από τη νέα θέση του στη μαρίνα Ζέας, σερβίρει γαύρο μαρινάτο, σεβίτσε τσιπούρας, αλλά και στρείδια με σφηνάκι Bloody Μary ή Rockefeller, πάντα συνοδεία κρασιού από την Ελλάδα, τη Γαλλία, την Ισπανία.

Hams and Clams, Κτίριο Γ, Μαρίνα Ζέας, Πειραιάς, Τ/210-41.86.683. Corks and Forks, Ακτή Θεμιστοκλέους και Πάργας 1, Πειραιάς, Τ/215-51.59.792

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή