Στον Γαστρονόμο Οκτωβρίου

2' 6" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Οδοιπορικό στον Ψηλορείτη

«Στο καφενείο του Γρυλλιού, στα Ανώγεια, ακούσαμε µεγάλες σοφίες για τη ζωή. Στα Ρούστικα δοκιµάσαµε την πιο βουτυράτη µυζήθρα.» Οργώσαμε το Ρέθυμνο και συλλέξαμε σπιτικές συνταγές αλλά και όσες σερβίρονται στα μαγαζιά του Νομού για να καταγράψουμε την ουσία της γαστρονομίας του τόπου.

Στον Γαστρονόμο Οκτωβρίου-1

Αφιέρωμα: Μοντέρνα γιουβέτσια

Ο σεφ Δημήτρης Δημητριάδης ετοίμασε 4 γιουβέτσια ανανεώνοντας την έννοια του ελληνικού «comfort» φαγητού. Στη φωτογραφία γιουβέτσι με κόκορα μαγειρεμένο με άγρια μανιτάρια και Αγιωργίτικο και γιουβέτσι μαγειρεμένο σε ντοματοζωμό, με ψητό αρνί.

Στον Γαστρονόμο Οκτωβρίου-2

Μήλα και αχλάδια νέας εσοδείας

Τώρα γίνεται η συγκομιδή των πρώτων μήλων και αχλαδιών. Με αυτά θα φτιάξουμε ξεχωριστά τσάτνεϊ, σάλτσα, µαρµελάδα και σαλάτα.

Στον Γαστρονόμο Οκτωβρίου-3

Το συνταγολόγιο του Οκτωβρίου

Οι σεφ του περιοδικού ετοίμασαν λαχταριστά φαγητά που καλύπτουν την όρεξη για πειραματισμό στην κουζίνα των εργένηδων αλλά και τις ανάγκες της μεγάλης οικογένειας. Στη φωτογραφία κρασάτες μπριζόλες με ντοματίνια και σαλτιμπόκα αλά ρομάνα.

Στον Γαστρονόμο Οκτωβρίου-4

Τρεις συνταγές σε μία

Μερακλίδικος µεζές µε ψάρι και θαλασσινά σε τραγανή κρούστα, σκορδάτος πουρές-αποκάλυψη και το βορειοελλαδίτικο λάχανο τουρσί σε µια εκδοχή µαστόρικη από τον σεφ Αστέριο Κουστούδη για τη στήλη «Νέα Ελληνική Κουζίνα».

Στον Γαστρονόμο Οκτωβρίου-5

Η φασολάδα του Χριστόφορου Πέσκια

Αυτή η λευκή φασολάδα είναι ζουμερή, αλλά όχι νερουλή. Θέλει σιγανό βράσιμο και φρέσκα μυρωδικά. Θα γίνει η αγαπημένη σας.

Στον Γαστρονόμο Οκτωβρίου-6

Αρκαδικές πίτες

Απλές, αλλά ιδιαίτερες οι πίτες όπου πρωταγωνιστούν οι εξαίρετες πρώτες ύλες που απλόχερα παράγει ο τόπος.

Στον Γαστρονόμο Οκτωβρίου-7

Σαλάτες με αβοκάντο

Είναι ζουμερό και βουτυράτο, ό,τι πρέπει για σαλάτα. Δένει τέλεια µε πρασινάδες, ταιριάζει απόλυτα µε ντρέσινγκ και αγαπά τα ζυµαρικά, τα θαλασσινά, τα αυγά, αλλά και το τυρί.

Στον Γαστρονόμο Οκτωβρίου-8

Με ζάχαρη & αλάτι

Στο εργαστήρι του σεφ Θοδωρή Παπανικολάου παστώνουμε φιλέτα ψαριού και ετοιμάζουμε ένα φίνο θαλασσινό μεζέ από τα χεράκια μας.

Στον Γαστρονόμο Οκτωβρίου-9

Μουσακάς με κολοκύθα;

Ο σεφ Αλέξανδρος Τσιοτίνης αποκαλύπτει τα μυστικά του φθινοπωρινού μουσακά: χωρίς κρέας αλλά με κινόα, β) κολοκύθα στη μπεσαμέλ και γ) ώριμα λαχανικά. Θα το φτιάξετε αμέσως.

Στον Γαστρονόμο Οκτωβρίου-10

Με τριφτή υφή

Το γλυκό ιρλανδέζικο ψωμί φτιάχνεται χωρίς μαγιά αλλά με καρύδια. Εμείς το συνοδεύσαμε με κατσικίσια τυριά και μέλι και το καταευχαριστηθήκαμε.

Στον Γαστρονόμο Οκτωβρίου-11

Μοδάτα αλείμματα για πρωινό

Εντάξαμε «βούτυρα» αμυγδάλου, φουντουκιού αλλά και ταχίνι στο καθημερινό διαιτολόγιό μας ετοιμάζοντας μπολ με βρόμη, μέλι και γιαούρτι, τορτίγια, σάντουιτς με αβοκάντο και αυγό και smoothie μηλόπιτα.

Στον Γαστρονόμο Οκτωβρίου-12

Γλυκιά ανάμνηση

Ο Στέλιος Παρλιάρος μας φέρνει στη μνήμη τα γλυκά των γιαγιάδων μας και μας υπενθυμίζει τη γεύση της σεράνο, των κορνέ με κρέμα βανίλιας και των βουτυράτων μπισκότων.

Στον Γαστρονόμο Οκτωβρίου-13

Στο foodie guide

Ερευνήσαμε τα γαλατάδικα της Ηλιούπολης και ταξιδέψαμε κάποια χρόνια πίσω όταν οι γαλατάδες διαλαλούσαν στις γειτονιές την πραμάτεια τους.

Την Κυριακή 14/10 με την Καθημερινή

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή