ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΟΣ

Στον Γαστρονόμο Δεκεμβρίου

ston-gastronomo-dekemvrioy-2287313

Αυτά τα Χριστούγεννα θα τα θυμόμαστε για καιρό!

ston-gastronomo-dekemvrioy0

Γαλοπούλα του '18
Ο σεφ Χριστόφορος Πέσκιας ετοίμασε ένα γιορτινό μενού με αγγλοσαξονικές επιρροές και επίκεντρο τη γαλοπούλα.


ston-gastronomo-dekemvrioy2

Γεμιστά με τραχανά, πλιγούρι και άγριο ρύζι
Όρνιθα, καπόνι, φραγκόκοτα ή κόκορας; Όποιο πουλερικό και να επιλέξετε σας προτείνουμε να το μαγειρέψετε με πρωτότυπες γεμίσεις.


ston-gastronomo-dekemvrioy4

Έθνικ χοιρινό τις γιορτές
Λέμε όχι στα δαμάσκηνα και τα κυδώνια και μαγειρεύουμε το χοιρινό με ανανά, τζίντζερ και κράνμπερις όπως μας δείχνει ο σεφ Δημήτρης Κοντόπουλος σε τέσσερις ενδιαφέρουσες εναλλακτικές.


ston-gastronomo-dekemvrioy6

Γευστικό ντουέτο
Η πρόταση για να εντυπωσιάστε φέτος είναι να σερβίρετε δύο ειδών σούπες που μας προτείνει η σεφ Νένα Ισμυρνόγλου. Εμείς φροντίσαμε για εσάς ώστε όλες να ταιριάζουν με όλες και να προκύπτουν νόστιμοι συνδυασμοί όπως η σούπα με σελινόριζα και κουνουπίδι και η σούπα με κολοκύθα, καρότο και γλυκοπατάτα.


ston-gastronomo-dekemvrioy8

Μαγειρική με άγρια μανιτάρια
Μοσχαρίσιο ρολό με άγρια μανιτάρια, θυμάρι και δεντρολίβανο, όρνιθα στην κατσαρόλα με βασιλικό, μανιτάρια, κοκκάρια και σάλτσα με κάσιους και ακόμα 3 συνταγές με άγρια μανιτάρια που φέρνουν γιορτινό άρωμα στη μαγειρική χάρη στη ρωμαλέα γεύση τους.


ston-gastronomo-dekemvrioy10

Λωτός, κυδώνι και κάστανο στο πιάτο μας
Μαγειρεύουμε με τα φρούτα του χειμώνα νόστιμη σούπα κάστανου με τζίντζερ και φασκόμηλο, σαλάτα με λωτό και γαρίδες με κονιάκ, τάρτα με κυδώνια, μπέικον και αμύγδαλα, ριζότο με ρόδι, δαμάσκηνα, φιστίκια και λούζα, γεμιστή κολοκύθα και μπούτι γουρουνόπουλου με λωτούς, κάστανο και κυδώνι.


ston-gastronomo-dekemvrioy12

Χριστούγεννα με εκλεκτή παρέα
Είναι οι μέρες που στήνονται αυθόρμητα τα πιο όμορφα τραπέζια. Το τραπέζι γεμίζει με την γαστρονομική προσφορά των καλεσμένων και ψήνουμε μαζί πατάτες και κάστανα στο τζάκι. Ακόμα στο τραπέζι κοντοσούβλι με μπόλια, κουνουπιδόσουπα με πράσα, τραγανή πανσέτα, λουκάνικο, μοσχαρίσιο συκώτι με κρεμμύδια και κρασί και πατάτες ψητές και γεμιστές.


ston-gastronomo-dekemvrioy14

Αγριογούρουνο x4
Ο σεφ Αλέξανδρος Τσιοτίνης το γεμίζει µε πλιγούρι και κάστανα, το μεταμορφώνει σε µελωµένο κατακόκκινο γιουβέτσι, το ρολάρει σε χορταστικά spring rolls, και το βάζει σε σαλάτα µε σάλτσα κόκκινων φρούτων, πιάτο ταµάµ για γιορτινό µπουφέ.


ston-gastronomo-dekemvrioy16

Η μεταμόρφωση της φέτας
Το εθνικό μας τυρί φοράει τα καλά του και γίνεται ο πρωταγωνιστής του τραπεζιού κερδίζοντας τις εντυπώσεις αλλά και τους ουρανίσκους. Στη φωτογραφία άλειμμα φέτας με λάιμ και τσίπουρο και ριζότο με φέτα, γαρίδες και κρόκο Κοζάνης.


ston-gastronomo-dekemvrioy18

Τα ψωμιά του γείτονα
Άλλα εύκολα, άλλα δυσκολότερα όπως τα γαλατένια πανίνι, όλα εντυπωσιακά: τα ιταλικά ψωμιά παίρνουν τη θέση τους στο γιορτινό τραπέζι.


ston-gastronomo-dekemvrioy20

Μοντέρνα Χριστούγεννα από τον σεφ Αστέριο Κουστούδη
Το καρέ γουρουνόπουλου με πουρέ πρασοσέλινου και κρασάτα κυδώνια γίνεται το κυρίως γεύμα της πιο γιορτινής μέρας της χρονιάς. Ετοιμάζουμε και μια σούπα και σαλάτα και έχουμε έτοιμο το πιο νόστιμο μενού.


ston-gastronomo-dekemvrioy22

Στο εργαστήρι του Θοδωρή Παπανικολάου
Φτιάχνουμε βήμα βήμα πορκέτα με 5 υλικά μόνο. Ο σεφ μας δείχνει τη διαδικασία και το αποτέλεσμα είναι εγγυημένο.


ston-gastronomo-dekemvrioy24

Πολικές θερμοκρασίες στο ζαχαροπλαστείο
Ο Στέλιος Παρλιάρος προτείνει δροσιστικά επιδόρπια, όπως το γεμιστό μπριός με παγωτό και σος σμέουρου, που είναι κατάλληλα για το κλείσιμο επίσημων και ανεπίσημων καλεσμάτων.

Αυτή την Κυριακή με την Καθημερινή