Στον Γαστρονόμο Δεκεμβρίου

Στον Γαστρονόμο Δεκεμβρίου

2' 24" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Αυτά τα Χριστούγεννα θα τα θυμόμαστε για καιρό!

Στον Γαστρονόμο Δεκεμβρίου-1

Γαλοπούλα του '18

Ο σεφ Χριστόφορος Πέσκιας ετοίμασε ένα γιορτινό μενού με αγγλοσαξονικές επιρροές και επίκεντρο τη γαλοπούλα.


Στον Γαστρονόμο Δεκεμβρίου-2

Γεμιστά με τραχανά, πλιγούρι και άγριο ρύζι

Όρνιθα, καπόνι, φραγκόκοτα ή κόκορας; Όποιο πουλερικό και να επιλέξετε σας προτείνουμε να το μαγειρέψετε με πρωτότυπες γεμίσεις.


Στον Γαστρονόμο Δεκεμβρίου-3

Έθνικ χοιρινό τις γιορτές

Λέμε όχι στα δαμάσκηνα και τα κυδώνια και μαγειρεύουμε το χοιρινό με ανανά, τζίντζερ και κράνμπερις όπως μας δείχνει ο σεφ Δημήτρης Κοντόπουλος σε τέσσερις ενδιαφέρουσες εναλλακτικές.


Στον Γαστρονόμο Δεκεμβρίου-4

Γευστικό ντουέτο

Η πρόταση για να εντυπωσιάστε φέτος είναι να σερβίρετε δύο ειδών σούπες που μας προτείνει η σεφ Νένα Ισμυρνόγλου. Εμείς φροντίσαμε για εσάς ώστε όλες να ταιριάζουν με όλες και να προκύπτουν νόστιμοι συνδυασμοί όπως η σούπα με σελινόριζα και κουνουπίδι και η σούπα με κολοκύθα, καρότο και γλυκοπατάτα.


Στον Γαστρονόμο Δεκεμβρίου-5

Μαγειρική με άγρια μανιτάρια

Μοσχαρίσιο ρολό με άγρια μανιτάρια, θυμάρι και δεντρολίβανο, όρνιθα στην κατσαρόλα με βασιλικό, μανιτάρια, κοκκάρια και σάλτσα με κάσιους και ακόμα 3 συνταγές με άγρια μανιτάρια που φέρνουν γιορτινό άρωμα στη μαγειρική χάρη στη ρωμαλέα γεύση τους.


Στον Γαστρονόμο Δεκεμβρίου-6

Λωτός, κυδώνι και κάστανο στο πιάτο μας

Μαγειρεύουμε με τα φρούτα του χειμώνα νόστιμη σούπα κάστανου με τζίντζερ και φασκόμηλο, σαλάτα με λωτό και γαρίδες με κονιάκ, τάρτα με κυδώνια, μπέικον και αμύγδαλα, ριζότο με ρόδι, δαμάσκηνα, φιστίκια και λούζα, γεμιστή κολοκύθα και μπούτι γουρουνόπουλου με λωτούς, κάστανο και κυδώνι.


Στον Γαστρονόμο Δεκεμβρίου-7

Χριστούγεννα με εκλεκτή παρέα

Είναι οι μέρες που στήνονται αυθόρμητα τα πιο όμορφα τραπέζια. Το τραπέζι γεμίζει με την γαστρονομική προσφορά των καλεσμένων και ψήνουμε μαζί πατάτες και κάστανα στο τζάκι. Ακόμα στο τραπέζι κοντοσούβλι με μπόλια, κουνουπιδόσουπα με πράσα, τραγανή πανσέτα, λουκάνικο, μοσχαρίσιο συκώτι με κρεμμύδια και κρασί και πατάτες ψητές και γεμιστές.


Στον Γαστρονόμο Δεκεμβρίου-8

Αγριογούρουνο x4

Ο σεφ Αλέξανδρος Τσιοτίνης το γεμίζει με πλιγούρι και κάστανα, το μεταμορφώνει σε μελωμένο κατακόκκινο γιουβέτσι, το ρολάρει σε χορταστικά spring rolls, και το βάζει σε σαλάτα με σάλτσα κόκκινων φρούτων, πιάτο ταμάμ για γιορτινό μπουφέ.


Στον Γαστρονόμο Δεκεμβρίου-9

Η μεταμόρφωση της φέτας

Το εθνικό μας τυρί φοράει τα καλά του και γίνεται ο πρωταγωνιστής του τραπεζιού κερδίζοντας τις εντυπώσεις αλλά και τους ουρανίσκους. Στη φωτογραφία άλειμμα φέτας με λάιμ και τσίπουρο και ριζότο με φέτα, γαρίδες και κρόκο Κοζάνης.


Στον Γαστρονόμο Δεκεμβρίου-10

Τα ψωμιά του γείτονα

Άλλα εύκολα, άλλα δυσκολότερα όπως τα γαλατένια πανίνι, όλα εντυπωσιακά: τα ιταλικά ψωμιά παίρνουν τη θέση τους στο γιορτινό τραπέζι.


Στον Γαστρονόμο Δεκεμβρίου-11

Μοντέρνα Χριστούγεννα από τον σεφ Αστέριο Κουστούδη

Το καρέ γουρουνόπουλου με πουρέ πρασοσέλινου και κρασάτα κυδώνια γίνεται το κυρίως γεύμα της πιο γιορτινής μέρας της χρονιάς. Ετοιμάζουμε και μια σούπα και σαλάτα και έχουμε έτοιμο το πιο νόστιμο μενού.


Στον Γαστρονόμο Δεκεμβρίου-12

Στο εργαστήρι του Θοδωρή Παπανικολάου

Φτιάχνουμε βήμα βήμα πορκέτα με 5 υλικά μόνο. Ο σεφ μας δείχνει τη διαδικασία και το αποτέλεσμα είναι εγγυημένο.


Στον Γαστρονόμο Δεκεμβρίου-13

Πολικές θερμοκρασίες στο ζαχαροπλαστείο

Ο Στέλιος Παρλιάρος προτείνει δροσιστικά επιδόρπια, όπως το γεμιστό μπριός με παγωτό και σος σμέουρου, που είναι κατάλληλα για το κλείσιμο επίσημων και ανεπίσημων καλεσμάτων.

Αυτή την Κυριακή με την Καθημερινή

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή