La Cantina Favela: Μεξικάνικο με έμπνευση

La Cantina Favela: Μεξικάνικο με έμπνευση

1' 20" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Έχει γίνει ήδη στέκι, παρόλο που άνοιξε μόλις στις αρχές Νοέμβρη. Το νέο all-day cafe-restaurant τα έχει όλα.

Η θέση: Στην «πιάτσα» της οδού Ζησιμοπούλου στο Παλαιό Φάληρο, εκεί όπου μέχρι πρότινος στεγαζόταν το μεζεδοπωλείο Ρακάδικο. Εύκολο πάρκινγκ.

Η ατμόσφαιρα: Ο χώρος είναι τόσο όμορφα διακοσμημένος που αυτόματα σε ταξιδεύει, το ίδιο κάνει και η μουσική, επιλεγμένη για να ταιριάζει με το σκερτσόζικο σκηνικό. Αν είστε μεγάλη παρέα, ζητήστε το ξύλινο τραπέζι στα δεξιά, ενώ, αν είστε λιγότερα άτομα, θα βολευτείτε στις πολυθρόνες αποικιακού στιλ.

La Cantina Favela: Μεξικάνικο με έμπνευση-1

Το φαγητό: Εκλεκτά χαρμάνια καφέ, ενδιαφέροντα ροφήματα, κοκτέιλ με φαντασία και γεύση και ένα εξαιρετικό μενού με ρίζες στη μεξικανική και στη νοτιοαμερικανική κουζίνα, με την υπογραφή του σεφ Δημήτρη Φέτση. Τα χιλιόμετρα που έχει διανύσει ο σεφ σε κουζίνες τόσο του εξωτερικού όσο και της Ελλάδας αντικατοπτρίζονται στα πιάτα, τα οποία «πειράζει» δημιουργικά, αυξάνοντας ταυτόχρονα το βάθος της νοστιμιάς τους. Έτσι, ενθουσιαστήκαμε με τα τάκος με τσίλι κον κάρνε με χειροποίητο γουακαμόλε και pico de gallo τροπικών φρούτων, τα τσιμιτσάνγκας με σιγομαγειρεμένο μοσχάρι και τα μανιτάρια σε miso καμένου μελιού πάνω σ’ έναν βελούδινο και αφράτο πουρέ μοβ πατάτας. Για το pork tamal η τρυφερή και ζουμερή χοιρινή πανσέτα σιγομαγειρεύτηκε, ψήθηκε σε μπανανόφυλλο και σερβιρίστηκε με foie gras, chutney παπάγια και πουρέ καλαμπόκι.

La Cantina Favela: Μεξικάνικο με έμπνευση-2

Ο λογαριασμός: Τα κοκτέιλ είναι στα 8-9 ευρώ, τα κυρίως πιάτα κυμαίνονται από 9-16 ευρώ περίπου. Ένα πλήρες γεύμα με ποτό δε θα σας κοστίσει πάνω από 20 ευρώ το άτομο.

Η κάβα: Πρωτότυπα κοκτέιλς, πλούσια λίστα κρασιών, μεγάλη επιλογή σε μπίρες και ποτά.

Επιπλέον πληροφορίες: Καθημερινά 09.00- 3.00

La Cantina Favela,

Συνταγματάρχου Ζησιμοπούλου 79, Π. Φάληρο,

Τ/210-94.19.686.

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή