K-Inspiration, στιγμιότυπα από μια ξεχωριστή βραδιά (βίντεο)

K-Inspiration, στιγμιότυπα από μια ξεχωριστή βραδιά (βίντεο)

1' 23" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ξεκίνησε, με αφορμή τα 100 χρόνια της εφημερίδας, ως μια ιδέα για να τιμήσουμε πρόσωπα που εκφράζουν την Ελλάδα στην οποία πιστεύει και την οποία αναδεικνύει η «Καθημερινή». Νέοι αυτοδημιούργητοι, δυναμικοί, εξωστρεφείς, που έχουν διακριθεί διεθνώς στον τομέα τους, ανεξαρτήτως του αν έμειναν στη χώρα ή έφυγαν στο εξωτερικό.

Καταλήξαμε στην ονομασία «K-Inspiration» για την εκδήλωση, γιατί θέλαμε να εμπνεύσουμε με τις ιστορίες των καλεσμένων μας, ειδικά τη νέα γενιά. Να τους κάνουμε να πιστέψουν ότι αξίζει πάντα να κυνηγάς το όνειρο, αντί να συμβιβάζεσαι με την πεπατημένη και την εύκολη λύση. Ότι είναι καλύτερο να δοκιμάσεις και να αποτύχεις από το να μην προσπαθήσεις καθόλου.

Η βραδιά ξεπέρασε τις προσδοκίες όλων. Στην κατάμεστη αίθουσα της Εθνικής Λυρικής Σκηνής στο ΚΠΙΣΝ, οι ομιλητές συγκίνησαν το κοινό, το έκαναν να γελάσει, το ταξίδεψαν ο καθένας στον κόσμο του: σε ρεπορτάζ και ανθρωπιστικές αποστολές σε χώρες της Υποσαχάριας Αφρικής, σε συναντήσεις με μεγαλοεπενδυτές στην Καλιφόρνια, στα μυστικά της μοριακής κουζίνας και στις προκλήσεις της εμφάνισης στις μεγαλύτερες σκηνές όπερας του κόσμου, στη μάχη ενός πρωταθλητή να υπερβεί τους τραυματισμούς του και μιας πρωταθλήτριας να συνδυάσει την ιστιοπλοΐα με τη μητρότητα, στο Φεστιβάλ των Καννών και στον γενναίο νέο κόσμο της Γενετικής και της επίδρασής της στην Ιατρική. Την παράσταση έκλεισε –και έκλεψε– η Κατερίνα Βρανά με το συγκλονιστικό sit-down stand-up της, που έκανε τους πάντες να τη χειροκροτήσουν όρθιοι.

Στο βίντεο που ακολουθεί μπορείτε να πάρετε μια γεύση της ξεχωριστής εκείνης βραδιάς. Το K-Inspiration είναι απλώς ένα δείγμα τού τι μπορεί να πετύχει η Ελλάδα όταν ατενίζει τον κόσμο με αυτοπεποίθηση αντί για φοβικά σύνδρομα· και πώς μπορεί η «Καθημερινή», με το εξαιρετικό ανθρώπινο δυναμικό της, να συμβάλει σε αυτό.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή