Όνειρα στο Laguna Beach

1' 14" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Όταν οι Mamas & the Papas ηχογραφούσαν την πιο γνωστή τους επιτυχία, η Καλιφόρνια ήταν το επίκεντρο μιας κοσμογονίας που έμελλε να παρασύρει ολόκληρη την Αμερική και όχι μόνο. 

Παγκόσμιο κέντρο του μοντερνισμού ήδη από τα τέλη της δεκαετίας του '40, η φιλελεύθερη Δυτική Ακτή των ΗΠΑ ακτινοβολεί αρχιτεκτονική πρωτοπορία, νέες ιδέες και ευημερία. Από τους δρόμους του Λος Άντζελες και του Σαν Φρανσίσκο, από τα πνευματικά φυτώρια των μεγάλων πανεπιστημίων της Καλιφόρνια, αρχίζει η αποκαθήλωση του παλιού κόσμου.  

Όλα συμβαίνουν εδώ, στην πιο φωτεινή άκρη της αμερικανικής ηπείρου, και η συντροφιά της φωτογραφίας έχει απόλυτη επίγνωση των προνομίων της. Τα επίλεκτα μέλη της, με ένα απεριτίφ στο χέρι, μόλις έχουν σηκωθεί από ένα εντυπωσιακό υπαίθριο οβάλ καθιστικό, που φαίνεται να προεξέχει μιας φιλόδοξης παραθαλάσσιας έπαυλης που βλέπει στον ωκεανό.

Είναι 1970 και βρισκόμαστε στο Laguna Beach, δημοφιλές και περιζήτητο θέρετρο της Καλιφόρνια, διάσημο για το ήπιο, μεσογειακό του κλίμα, για τη συναρπαστική του ακτογραμμή και για την ενδιαφέρουσα σύνθεση των κατοίκων του ακόμα και σήμερα· πολλοί καλλιτέχνες, πολλοί πρώην χίπηδες, πολλά νέα εύπορα ζευγάρια. 

Απολαμβάνοντας αυτό το μοναδικό κάδρο του αξεπέραστου Σλιμ Άαρονς, φτάνει σε εμάς ο μακρινός απόηχος του ηλιόλουστου πνεύματος της Καλιφόρνια. Ο ξανθός κύριος που προπορεύεται θα μπορούσε να είναι ένας άλλος Ρόμπερτ Ρέντφορντ της εποχής του «The way we were». Σίγουρα χωρίς την «Κέιτι» (Μπάρμπρα Στρέιζαντ), την ερωτευμένη κομμουνίστρια που ενσάρκωσε αξέχαστα τις τρικυμιώδεις αντιφάσεις της Αμερικής της εποχής. Όλοι εμείς οι υπόλοιποι μπορούμε να συνεχίσουμε να ονειρευόμαστε την Καλιφόρνια. ■

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή