Μια σέλφι από την Ντόχα

45" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η Ναόμι Κάμπελ υψώνει το κινητό της για να «κρατήσει» μία στιγμή από τα εγκαίνια του Εθνικού Μουσείου του Κατάρ στην πρωτεύουσα Ντόχα. Μια λαμπερή «παρέα» διεθνών προσωπικοτήτων, όπως ο Τζόνι Ντεπ, η Βικτόρια Μπέκαμ και ο Τζεφ Κουνς, μεταξύ πολλών άλλων, ταξίδεψαν στο αραβικό κράτος για την έναρξη του μουσείου που δημιούργησε ο Ζαν Νουβέλ.

Παρά τον συνεχιζόμενο οικονομικό αποκλεισμό του από γείτονες όπως η Σαουδική Αραβία, το Κατάρ έχει σήμερα το υψηλότερο κατά κεφαλήν ΑΕΠ στον κόσμο. «Γιατί χτίζουμε μουσεία;» ανέφερε στην ομιλία του στα εγκαίνια ο σεΐχης Ταμίμ μπιν Χαμάντ Αλ-Θανί, σημερινός ηγέτης του Κατάρ και απόγονος της δυναστείας Αλ-Θανί, που ίδρυσε το κράτος το 1850. «Δεν το κάνουμε μόνο για να φυλάμε ανεκτίμητα εκθέματα ή για να παρουσιάσουμε την ιστορία μας, αλλά για να διαφωτίσουμε το κοινό, τους κατοίκους και τους επισκέπτες του Κατάρ, για το παρελθόν, το παρόν και τη θέση μας στον κόσμο».

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή