ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ «Κ»

Πριν από τη δόξα

Πριν από τη δόξα

Ένας δραγουμάνος οδηγεί τη Μις Αίγυπτο μπροστά από την Πυραμίδα του Χέοπα στις 20 Απριλίου του 1954. Η 21χρονη Γιολάντα Κριστίνα Τζιλιότι διαθέτει ιταλικές ρίζες και γαλλικό διαβατήριο. Έχει μόλις ξεκινήσει τη διαδρομή της ως τραγουδίστρια και τρέφει όνειρα για καριέρα στον κινηματογράφο.

Η φήμη την περιμένει λίγο αργότερα στο Παρίσι, με την πρώτη της επιτυχία, το τραγούδι «Bambino». Η μελαχρινή Γιολάντα θα «δώσει» τη θέση της στην εντυπωσιακή ξανθιά Δαλιδά, τη show-woman με τον πρώτο διαμαντένιο δίσκο στην ιστορία της μουσικής βιομηχανίας.

Η Δαλιδά θα ηχογραφήσει δίσκους σε δέκα γλώσσες, ενώ τα χρυσά της άλμπουμ θα ξεπεράσουν τα εβδομήντα. Όμως, δόξα και ευτυχία δεν είναι πάντα συμβατοί παρτενέρ. Η προσωπική ζωή της σταρ θα σημαδευτεί από μια σειρά αυτοκτονιών, όπως του πρώην συζύγου και μάνατζέρ της, Λουσιέν Μορίς, του αδελφικού της φίλου Μάικ Μπραντ αλλά και ενός συντρόφου της, του Ρισάρ Σανφρέ. Το 1987, η Δαλιδά θα βάλει τέλος και στη δική της «διαδρομή», με μια δυνατή δόση βαρβιτουρικών. Το λιτό σημείωμα που θα αφήσει θα δώσει τις απαραίτητες εξηγήσεις: «Η ζωή μου είναι ανυπόφορη… Συγχωρέστε με». ■