ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ «Κ»

Με υπογραφή Λουί Σαρκοζί

Με υπογραφή Λουί Σαρκοζί

Σίγκμουντ Φρόιντ, Μαρί Κιουρί και Ουίλιαμ Σαίξπηρ, παντοτινοί influencers της επιστήμης και του πνεύματος – εσχάτως και της μόδας. Αυτό οφείλεται στον 22χρονο Λουί Σαρκοζί, ένα από τα τέσσερα παιδιά του πρώην Γάλλου προέδρου Νικολά Σαρκοζί, ο οποίος αποκάλυψε πρόσφατα την Enigma, μια συλλογή με αντρικά μοκασίνια οδήγησης σε συνεργασία με τη νεαρή ισπανική εταιρεία Boonper των Victoria Falomir και Pablo Gómez-Lechón. 

Κάθε μοντέλο της κολεξιόν φέρει την υπογραφή μιας ιστορικής προσωπικότητας και κάποιο στοιχείο της κληρονομιάς της. Το Sigmund, για παράδειγμα, καθρεφτίζει το συνειδητό και το υποσυνείδητο μέσα από έναν συνδυασμό σουέντ και δέρματος, ενώ το Curie περιλαμβάνει μια καταχώριση στο ημερολόγιο της Μαρί Κιουρί την ημέρα που απομόνωσε το ράδιο. 

«Θα έλεγα ότι μία από τις εμπνεύσεις μας είναι η επιθυμία να ξεκινήσουμε νέες συζητήσεις, σε μια εποχή που οι συζητήσεις μοιάζουν όλο και πιο δύσκολες», αναφέρει ο νεαρός Σαρκοζί –Sarko Junior στο Instagram–, τελειόφοιτος φιλοσοφικών και θρησκευτικών σπουδών στο Πανεπιστήμιο της Νέας Υόρκης. Καθώς τα μοκασίνια με τις λαστιχένιες ροδέλες δίνουν το έναυσμα για ενδιαφέρουσες κουβέντες, ο νεαρός Σαρκοζί ονειρεύεται να ξεκινήσει μια σταδιοδρομία στη δημοσιογραφία. Μιλώντας όμως στους New York Times, δηλώνει έτοιμος και για μια γυναικεία συλλογή υποδημάτων, με έμπνευση από προσωπικότητες όπως η Βιρτζίνια Γουλφ.