Τέχνη στις αποχρώσεις του μπλε

Τέχνη στις αποχρώσεις του μπλε

1' 6" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Από τη μαγεία του φεγγαριού, στη δύναμη και στην ωραιότητα του ήλιου. Μετά τη σειρά Moon Series, που αποτέλεσε μέρος της πιο πρόσφατης φωτογραφικής ατομικής της έκθεσης, η ταλαντούχα φωτογράφος Έλλη Τσάτσου στρέφεται σε αυτόφωτες πηγές ενέργειας και εξερευνά την τέχνη της κυανοτυπίας, αναπόσπαστο κομμάτι της οποίας είναι ο ζωηφόρος ήλιος. Η έκθεσή της με τίτλο «Yes is a world», που παρουσιάζεται στην γκαλερί  Ίρις, αποτελείται από χειροποίητες κυανοτυπίες, φιλοτεχνημένες μεταξύ Αθήνας και Λονδίνου το 2019.

Πρόκειται για ένα νέο κεφάλαιο στη δημιουργική αναζήτηση της καλλιτέχνιδος, στο οποίο δοκιμάζει οπτικές φόρμες εμπνευσμένες από τη ζωγραφική και εργάζεται με τα στοιχεία του νερού και του αέρα. Μέσω της χρήσης ειδικών χημικών ουσιών, μελετά τη φωτοευαισθησία των επιφανειών εργασίας της και το βάθος της έντασης των υλικών της, προσφέροντας τελικά ένα εύρος αποχρώσεων του γαλάζιου, του κυανού και του μπλε. Για τις εκτυπώσεις έχει χρησιμοποιήσει εκλεκτά χαρτιά από την Ιαπωνία, το Θιβέτ, το Νεπάλ και την Ινδία, ενώ παρουσιάζονται επίσης έργα σε λινό και πάπυρο. Καθένα από τα έργα της είναι μοναδικό και πρωτότυπο, δημιουργημένο εξ ολοκλήρου στο χέρι, εστιάζοντας κυρίως στο σχήμα του κύκλου και στην έννοια της συνέχειας και της ροής που αυτός σηματοδοτεί. 

Η Έλλη Τσάτσου διδάσκει φωτογραφία στο University of the Arts London και η προσωπική της δουλειά έχει ταξιδέψει στην Ευρώπη, στην Τυνησία αλλά και στις ΗΠΑ.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή