Βραβεία να δουν τα μάτια σου!

Βραβεία να δουν τα μάτια σου!

2' 7" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Σάρωσε τα βραβεία το Κτήμα Παυλίδη μέσα στο 2019! Αναγκάστηκα να πάρω μολύβι και χαρτί, για να τα μετρήσω και να μη χάσω τον λογαριασμό. Δεκατρία χρυσά, παρακαλώ, σε διαγωνισμούς όπως το Berliner Wein Trophy 2019 στη Γερμανία, το Chardonnay du Monde 2019, τα Citadelles du Vin 2019 και το Challenge International du Vin 2019 στη Γαλλία και στον Διεθνή Διαγωνισμό της Θεσσαλονίκης. Και δεν τελειώσαμε. Οκτώ ασημένια και τέσσερα χάλκινα σε όλες τις αναμετρήσεις που προαναφέραμε, ενώ σημείωσε μία επιπλέον σαρωτική εμφάνιση στα Decanter World Wine Awards 2019 στη Μεγάλη Βρετανία.

Εμείς οι πιστοί καταναλωτές ξέρουμε την αξία των κρασιών του Κτήματος Παυλίδη και τα «βραβεύουμε» καθημερινά στα ποτήρια μας. Πιστεύω όμως πως τόσο ο Χριστόφορος Παυλίδης όσο και ο Παναγιώτης Κυριακίδης πρέπει να είναι πολύ χαρούμενοι κάνοντας τον απολογισμό της χρονιάς μέχρι αυτή τη στιγμή. Πρέπει, βέβαια, να πούμε ότι τίποτα δεν είναι τυχαίο. Συστηματική και σοβαρή δουλειά στο αμπέλι και στο οινοποιείο, χαμηλοί τόνοι και υψηλή ποιότητα, σεμνότητα και ευγένεια, σταθερά βήματα δίνουν τα αποτελέσματα που βλέπουμε.

Αν βρεθείτε στη Δράμα φέτος το καλοκαίρι –και σας προτείνω να βρεθείτε, γιατί πρόκειται για μια πολύ ενδιαφέρουσα οινική εξόρμηση–, να πάτε στο οινοποιείο. Σε στιλ Napa Valley, ένα κτίριο σύγχρονο, λιτό αρχιτεκτονικά, λειτουργικό και φιλικό προς τον επισκέπτη, αλλά και τον εργαζόμενο. Φυσικά, διαθέτει τον αρτιότερο τεχνολογικά εξοπλισμό, γιατί ο Χριστόφορος Παυλίδης δεν θα συμβιβαζόταν με τίποτα λιγότερο. Το οινοποιείο είναι επισκέψιμο καθημερινά, και καλό θα ήταν να κάνετε ένα τηλεφώνημα πριν πάτε, έτσι ώστε να οργανώσετε καλύτερα και την επίσκεψη και τη δοκιμή σας. 

Αν όμως ο δρόμος δεν σας φέρει στη Δράμα, θα σας φέρει στην πιο κοντινή σας κάβα, και εγώ σας προτείνω για φέτος το καλοκαίρι να δοκιμάσετε:

Thema λευκό από Sauvignon blanc και Ασύρτικο, τις δύο λευκές ποικιλίες που χαρακτηρίζουν τη Δράμα και δίνουν εξαιρετικά αποτελέσματα. Κρασί πλούσιο, φρουτώδες, ευχάριστο τόσο για ψαρικά όσο και για λευκά κρέατα, αλλά και ζυμαρικά και καλοκαιρινά λαχανικά.

Emphasis Chardonnay, ένα από τα πολύ αγαπημένα μου κρασιά, με λιπαρότητα και όγκο, για τα μεγάλα, ψημένα στα κάρβουνα ψάρια και τις πλούσιες μακαρονάδες με όστρακα και λευκή σάλτσα.

Thema ροζέ από Tempranillo, την ερυθρή ποικιλία της ισπανικής Rioja που βρήκε δεύτερη πατρίδα στο Κτήμα Παυλίδη. Ένα σοβαρό ροζέ φαγητού που θα παίξει τον ρόλο του κόκκινου σε πολλά καλοκαιρινά BBQ, όταν σφίξουν οι ζέστες. Έως τότε απολαύστε το με γεμιστά, μελιτζάνες, γαριδομακαρονάδες και με ό,τι άλλο θέλετε!

Από το Κτήμα κυκλοφορούν επίσης Thema ερυθρό και στη σειρά Emphasis λευκό Ασύρτικο και ερυθρά Tempranillo και Syrah. ■

Κτήμα Παυλίδη, Κοκκινόγεια Δράμας, τηλ. 25210-58300, [email protected]

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή