Η ιστορία μιας φαντασίωσης

1' 15" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ο Άρθουρ Μίλερ και η Μέριλιν Μονρόε γνωρίστηκαν σε ένα πάρτι το 1951 μέσω του Ελία Καζάν (με τον οποίο η Μονρόε είχε έναν σύντομο δεσμό εκείνη την εποχή). Συζήτησαν πολύ και ο μύθος λέει ότι αντάλλασσαν ματιές όλο το βράδυ. Την επομένη, η Μονρόε περιέγραψε σε μια φίλη της τη γνωριμία της με τον Μίλερ σαν ένα «δροσερό ποτό όταν έχεις πυρετό». Η σχέση τους δεν ξεκίνησε αμέσως. Ο Μίλερ ήταν παντρεμένος και η Μονρόε σύντομα άρχισε να βγαίνει με τον θρύλο του μπέιζμπολ Τζο Ντιμάτζιο, τον οποίο μάλιστα παντρεύτηκε. Ωστόσο, σε εκείνη την πρώτη τους συνάντηση είχαν μπει οι βάσεις για κάτι το οποίο εξελίχθηκε σταδιακά σε μια ξεκάθαρη ερωτική έλξη. Ο Μίλερ, κάποια στιγμή, της έγραψε: «Νομίζω ότι θα έπρεπε να πεθάνω αν ήταν κάποια στιγμή να σε χάσω». 

Η σχέση τους ικανοποιούσε, εκτός από τους ίδιους, και μια θεωρητική φαντασίωση της κοινής γνώμης: η πιο ελκυστική γυναίκα της χώρας είχε διαλέξει ως σύντροφο έναν μεγαλύτερό της διανοούμενο θεατρικό συγγραφέα. Στο ημερολόγιό της έγραψε κάποτε ότι «είναι ο μόνος άνθρωπος που έχω γνωρίσει που μπορώ να τον αγαπήσω όχι μόνο ως έναν άνδρα που με ελκύει πέρα από κάθε λογική, αλλά ως τον μόνο άνθρωπο που μπορώ να εμπιστευτώ όσο τον εαυτό μου». Όταν εκδόθηκαν τα διαζύγια και των δύο, αποφάσισαν να παντρευτούν, κάτι που συνέβη στις 29 Ιουνίου του 1956 (φωτογραφία), σε ένα προάστιο της Νέας Υόρκης. Ο κοινός τους βίος δεν αποδείχτηκε διόλου ανθόσπαρτος, αλλά εκείνη την ημέρα δεν έμοιαζαν να έχουν την παραμικρή ιδέα γι’ αυτό. ■

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή