Επιστροφή στο Άσκοτ

1' 2" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Την τρίτη εβδομάδα του Ιουνίου, στη βρετανική εξοχή του Μπέρκσαϊρ, λίγα χιλιόμετρα από τον Πύργο του Ουίνδσορ, οι φωτογραφικοί φακοί στρέφονται παραδοσιακά πλέον στα φαντασμαγορικά καπέλα που κάνουν την εμφάνισή τους στο Ρόγιαλ Άσκοτ. Εστιάζουν επίσης σε τραπεζομάντιλα, παγωμένες σαμπάνιες και φρέσκα λουλούδια μέσα σε βάζα, που συμπληρώνουν πολλά από τα υπερ-σοφιστικέ πικνίκ που διοργανώνονται με φόντο τις βασιλικές ιπποδρομίες. Ιστορικό «brand» της βρετανικής κληρονομιάς, το Ρόγιαλ Άσκοτ είναι μία από τις αγαπημένες ετήσιες εκδηλώσεις της βασίλισσας Ελισάβετ και αποτελεί ραντεβού για μέλη της βασιλικής οικογένειας, καθαρόαιμα άλογα και ευλύγιστους αναβάτες.

 

Επιστροφή στο Άσκοτ-1

 

Φτερά, μέλισσες, αλλά και γαλαξίες, μεταξύ άλλων, κόσμησαν μερικά από τα πιο αξιοπρόσεκτα καπέλα των κυριών της φετινής διοργάνωσης, ενώ, όπως κάθε χρόνο, το «morning suit» (επίσημη πρωινή ενδυμασία) ήταν το dress code που κυριάρχησε στους κυρίους. 

Η βασίλισσα Άννα ήταν εκείνη που καθιέρωσε την έναρξη των ιπποδρομιών στις αρχές του 18ου αιώνα, έχοντας διακρίνει ότι η περιοχή ήταν κατάλληλη για τέτοιου είδους δραστηριότητα. Σήμερα, πέρα από τα στοιχήματα που αφορούν τις ιπποδρομίες της πενταήμερης διοργάνωσης, υπάρχουν και εκείνοι που «ποντάρουν» κατευθείαν στην Ελισάβετ ΙΙ. Τα στοιχήματα που αφορούν το τι χρώμα θα είναι το καπέλο της μακροβιότερης μονάρχη του Ηνωμένου Βασιλείου τη συγκεκριμένη μέρα ξεκινούν στις 2.30 μ.μ., πριν από τους «καλπάζοντες» αγώνες της ημέρας.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή