Στο Μπρούκλιν για πικνίκ

1' 9" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Δεν προφέρεται εύκολα: Σμόργκασμπουργκ (Smorgasburg). Είναι η λέξη που προέκυψε από τη σύνθεση του Γουίλιαμσμπουγκ (περιοχή του Μπρούκλιν) και του Σμόργκασμπορντ (τύπος σουηδικού φαγητού μπουφέ). Τι είναι; Η μεγαλύτερη υπαίθρια αγορά φαγητού στην Αμερική, που προσελκύει 20.000-30.000 επισκέπτες κάθε Σαββατοκύριακο, για να δοκιμάσουν φαγητά από 100 ντόπιους προμηθευτές. Οι New York Times το χαρακτήρισαν «Γούντστοκ του φαγητού». 

Με το μετρό κατεβαίνεις στην Bedford Αvenue. Από το Μανχάταν είναι ο πρώτος σταθμός μετά το ποτάμι, με τη γραμμή L. Περπατάς προς την όχθη του ανατολικού ποταμού, σε μια διαρκώς αναβαθμιζόμενη περιοχή, και βρίσκεις την επιγραφή Σμόργκασμπουργκ μπροστά στα κάγκελα ενός τεράστιου χώρου με άπειρο κόσμο. Είσοδος ελεύθερη, ξύλινοι πάγκοι και παρέες σε τραπέζια κάτω από τέντες, αρκετοί με κουβερτάκια του πικνίκ στο γκαζόν και πολλοί στην παραλία με θέα το Μανχάταν απέναντι.

Κόσμος από όλες τις ηλικίες, κυρίως νεολαία, και ζευγάρια με μικρά παιδιά. Το φαγητό είναι τύπου street food από όλες τις κουζίνες του κόσμου –αμερικάνικο, μεξικάνικο, ινδικό, ελληνικό (γύρος), κινέζικο, γιαπωνέζικο, αργεντίνικο–, για όλες τις διατροφικές προτιμήσεις και με ειδικές επιλογές φαγητών χωρίς γλουτένη, για χορτοφάγους, βίγκαν κ.λπ. Παράξενα καραμελωμένα καλαμπόκια, απίθανα ντάμπλινγκς, ράμεν μπέργκερ, ψητοί αστακοί, νάτσος με έξτρα τυρί, δροσιστικές μπίρες, φρούτα και εξωτικοί χυμοί. Οι τιμές καλές και συνολικά η εμπειρία πολύ διασκεδαστική, σε ένα υπέροχο περιβάλλον μέσα στο πάρκο. Αν βρεθείτε ποτέ στη Νέα Υόρκη, αξίζει η επίσκεψη, σαν εκδρομή στην εξοχή, ειδικά μια ωραία καλοκαιρινή μέρα. ■

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή