Ιστιοπλόοι και σέρφερ ετών 10

Ιστιοπλόοι και σέρφερ ετών 10

1' 16" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ιστιοπλοΐα, κανόε καγιάκ, windsurf, sup, υπαίθρια και θαλάσσια παιχνίδια είχε το μενού στο φετινό summer camp του Ναυτικού Ομίλου Παλαιού Φαλήρου. Δεκάδες παιδιά, ηλικίας 6 έως 14 ετών, συμμετείχαν με ενθουσιασμό, συνδυάζοντας τη χαρά με τη μάθηση και τις διακοπές με το οργανωμένο παιχνίδι.  

Οι μικροί θαλασσόλυκοι έδιναν καθημερινά ραντεβού μεταξύ 8.30 και 9 το πρωί στις εγκαταστάσεις του ομίλου. Το πρώτο δίωρο ήταν αφιερωμένο σε υπαίθρια παιχνίδια, ενώ το κυρίως «γεύμα» ακολουθούσε μετά το δεκατιανό: τα παιδιά, με τη βοήθεια και υπό το άγρυπνο βλέμμα των προπονητών, ήταν υπεύθυνα να προετοιμάσουν τα σκάφη κάθε τύπου και να τα ρίξουν στη θάλασσα. 

Επί σχεδόν τρεις ώρες είχαν την ευκαιρία να μάθουν τους κανόνες των αθλημάτων, να εξοικειωθούν με τον εξοπλισμό και τελικά να απολαύσουν την επαφή τους με τη θάλασσα, να διασκεδάσουν, να ασκηθούν.

Για πολλούς ήταν η πρώτη επαφή με κάποια ή και με όλα τα αθλήματα, υπήρχαν όμως και παιδιά «ψημένα» στην αλμύρα της θάλασσας. Όλα ωστόσο συμμετείχαν με ενθουσιασμό και ακόμη και οι αρχάριοι γρήγορα έμαθαν να ισορροπούν, να χειρίζονται τα πανιά, να εκμεταλλεύονται τον αέρα, να κωπηλατούν. Στο τέλος καθενός από τα τρία δεκαπενθήμερα που διήρκεσε το summer camp, εκτός από υπέροχες αναμνήσεις, κάθε παιδί είχε στις αποσκευές του και χρήσιμες γνώσεις για κάθε σπορ. 

«Στόχος μας ήταν να γνωρίσουν τα παιδιά τα θαλάσσια αθλήματα, τις χαρές και τους κινδύνους της θάλασσας, τα μέτρα προστασίας που πρέπει να λαμβάνουν», εξηγεί η προπονήτρια Χάιντι Κολυδά, που ελπίζει κάποιοι από τους μικρούς αθλητές της να αποφασίσουν να ασχοληθούν με τα θαλάσσια σπορ. ■

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή