Το μπέργκερ που πρέπει να δοκιμάσετε οπωσδήποτε

Το μπέργκερ που πρέπει να δοκιμάσετε οπωσδήποτε

1' 30" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Το Überness, στην κεντρική λαχαναγορά του Ρέντη, έτι και νυν ανίκητο. Η «ιδέα» του μοντέρνου στριτφουντάδικου. Τρεις φορές το επισκεφθήκαμε –ένα τσούρμο φίλων με παιδιά– μέσα στις γιορτές, και τις τρεις μείναμε ευχαριστημένοι άπαντες. Ο σταρ σεφ Βασίλης Καλλίδης έχει επιδαψιλεύσει πάνω στην κενοδοξία των ’80s ένα ακομπλεξάριστο μενού με επιμελώς ατημέλητες «γουρουνιές», από αυτές που… θωπεύουν τα σκοτεινά γαστριμαργικά ένστικτά μας. Ατημέλητες πλην όμως ευστόμαχες, ουδείς παραπονέθηκε μετά για καούρα, δυσπεψία κ.λπ., παρά το ότι τα εδέσματα είναι εκ των πραγμάτων λιπαρά.

Ανυπέρβλητο –δεν υπερβάλλω– κομμάτι της κολεξιόν του το κοτομπέργκερ, με τρυφερό φιλέτο από στήθος κοτόπουλου, ντυμένο με μια εξαίσια, πιπεράτη, τραγανή κρούστα, γλυκόξινο αγγούρι τουρσί, μαγιονέζα με κάρι και το τέλειο βουτυράτο μπριός, βελούδινο και γλυκίζον. Στα οπωσδήποτε για το 2020. Ωραιότατο και το κλασικό μπέργκερ (κι ας μη συμπεριλαμβάνεται ποτέ –αδίκως κατ’ εμέ– στις έτσι κι αλλιώς απαίδευτες λίστες με τα καλύτερα της πόλης), οι τραγανές φτερούγες κοτόπουλου, τα φαλάφελ με κινόα μέσα σε ψωμάκι εν είδει vegan burger. Η σούπα της εποχής: κολοκυθόσουπα βελουτέ με κάρι. Και οι τηγανητές πατάτες με τη φλούδα (άκουσα μια δυο γκρίνιες από την παρέα για τις πατάτες, τις ήθελαν πιο λεπτοκομμένες, χωρίς φλούδα, πιο… κλασικές τηγανητές) πασπαλίζονται με κάρι και κοκκινοπίπερο. Το ίδιο και τα κεφτεδάκια, η επιλογή για γονείς με μικρούλικα πιτσιρικάκια. Μια χαρά.

Θα σας περιποιηθούν τα ευγενέστερα και πιο χαμογελαστά παιδιά της πιάτσας. Τα δικά σας παιδιά θα παίξουν άνετα, χαρούμενα, με παιχνίδια και παιχνιδάκια, με μπλοκ ζωγραφικής και μπογιές που διαθέτει το κατάστημα. Το περιβάλλον είναι χαρούμενο, άνετο, μοντέρνο και ζεστό. Αν καπνίσει η ξυλόσομπα (τι ωραία ιδέα!), θα μυρίσουν λίγο τα ρούχα σας – μικρό το κακό. Σίγουρα τα χέρια σας θα μυρίζουν κάρι. ■

Κεντρική λαχαναγορά Ρέντη, Τ/210-48.16.320. Τετάρτη-Παρασκευή από τις 6 μ.μ., Σαββατοκύριακα ανοιχτά από τη 1 μ.μ., κλειστά Δευτέρα-Τρίτη. Κόστος: περίπου 15 ευρώ/άτομο.

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή