Νόστιμα χαμπέρια

1' 38" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Μια πρώτη δοκιμή

Στη Σπευσίππου άνοιξε προσφάτως η Brasserie Lorraine. Με φρεσκομιξαρισμένα γαλλικά σουξέ, χτένια σε σάλτσα βουτύρου, πάπια πορτοκάλι και τα τοιαύτα. Μαστόρικο το ψήσιμο στο φιλέτο της πάπιας, με ισορροπημένη γλυκύτητα η καραμελωμένη κονφιτούρα πορτοκαλιού που το ντύνει. Ο μπακαλιάρος à la meunière ενδιαφέρων, πλην όμως ξεψύχησε στην πάλη με το βούτυρο, καθότι κομμάτι άτονο εκ φύσεως το ψάρι. Έκτακτες οι δύο γαρνιτούρες, οι τηγανητές πατάτες και τα καλοαλατισμένα, μαστιχωτά ψητά-σοτέ (πρώτα ατμιστά;) ανάμεικτα λαχανικά. Aυτά τα τελευταία πρέπει να είναι η καλύτερη γαρνιτούρα που «παίζει» στην πόλη. Θα επανέλθω με πλήρη παρουσίαση, μόλις δοκιμάσω και άλλα εδέσματα. Στα συν: η ωραία μπουαζερί στους τοίχους και τα κεριά στα μαρμάρινα τραπέζια – φτιάχνουν αυτομάτως ατμόσφαιρα. Στα μείον: οι υπερβολικές διακοσμητικές λεπτομέρειες (γιατί χρυσαφί το ταβάνι;) και μια κάποια μικρή αρρυθμία στο πρόθυμο, παρ’ όλα αυτά, προσωπικό. Το βράδυ το μαγαζί γίνεται αρκετά φασαριόζικο, με μια γοητευτική φασαρία κοσμική, αλλά περί ορέξεως… 

(Σπευσίππου 1A, Κολωνάκι, Τ/210-72.43.009)

Στο La Suite Lounge του St George Lycabettus κλήθηκε προ ολίγων ημερών ο νεαρότατος, αλλά με καλές στη χώρα του περγαμηνές, Γάλλος σεφ Geoffrey Rembert να κομίσει γαλλικό αέρα στο ρεπερτόριο του εστιατορίου. Σε συνεργασία με τον Βασίλη Μήλιο, τον executive σεφ του ξενοδοχείου, εκπόνησαν ένα μπιστροειδούς λογικής μενού, απλό και ευχάριστο, το οποίο θέλει τον χρόνο του για να αποκαλύψει τις δυνατότητές του.

(St. George Lycabettus Lifestyle Hotel, 

Κλεομένους 2, Λυκαβηττός, Τ/210-74.16.191)

Στα υπ’ όψιν

Το όμορφο και γαστριμαργικώς πάντα ενδιαφέρον Άνετον, του Βασίλη Καλλίδη και του Δημήτρη Φωτόπουλου, μετακόμισε προσφάτως από το Μαρούσι στο κέντρο, στο Σύνταγμα. «Comfort fine dining» είναι τα tags που βάζουν φίλοι οι οποίοι έσπευσαν να δοκιμάσουν το μενού.  

(Ναυάρχου Νικοδήμου 3, Σύνταγμα, Τ/210-80.66.700)

Μια ωραία οινο-πανήγυρις

Τα ΒορΟινά, η ετήσια μάζωξη των σημαντικότερων οινοποιείων της Βόρειας Ελλάδας στην Αθήνα, θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 1 Φεβρουαρίου στο Ξενοδοχείο Μεγάλη Βρεταννία. Οι φίλοινοι θα απολαύσετε κορυφαία κρασιά και θα γνωρίσετε τους διακεκριμένους δημιουργούς τους. Ώρες λειτουργίας: 15.00-20.00 (είσοδος 8 €, με προεγγραφή 5 €, www.voroina.gr). ■

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή