ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ «Κ»

Θα στρώσεις το τραπέζι, αγάπη μου;

Θα στρώσεις το τραπέζι, αγάπη μου;

Ο Τζακ Κλαρκ, οπτομέτρης στο επάγγελμα, περνά τις διακοπές του στο εξοχικό του στη Φλόριντα των Ηνωμένων Πολιτειών. Μοιράζει τα πιάτα στο τραπέζι της βεράντας, ενώ η σύζυγός του τελειώνει με το φαγητό στην κουζίνα – περιμένουν κόσμο στο σπίτι, ένα ήσυχο δείπνο με φίλους. Φυσικά, δεν μπορούμε να μην προσέξουμε ότι είναι γυμνός. 

Σύμφωνα με ρεπορτάζ των New York Times, που επισκέφτηκαν ένα resort γυμνιστών στην περιοχή Λουτζ (ένα από τα 34 σχετικά resorts που υπάρχουν στη Φλόριντα), οι κάτοικοι νιώθουν απελευθερωμένοι χωρίς τα ρούχα τους. «Ήμουν ντροπαλός και εσωστρεφής», σχολίασε ο κ. Κλαρκ. «Έμενα απομονωμένος και δεν είχα πολλούς φίλους. Απ’ τη στιγμή που έμεινα γυμνός, αυτά τα προβλήματα εξαφανίστηκαν αμέσως. Η ζωή μου άλλαξε εντελώς». Οι γυμνιστές της Φλόριντα περιγράφουν ότι η διαδικασία του μαγειρέματος έγινε απολαυστική και η κουλτούρα του φαγητού απέκτησε ψυχοθεραπευτικό χαρακτήρα.

Η φιλοσοφία τους, όπως λένε, είναι η εξής: «Είμαστε γυμνοί όταν είναι εφικτό, είμαστε ντυμένοι όταν είναι πρακτικό». Περί ορέξεως, που λέμε. ■