Live από την καραντίνα

51" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Πας ταξίδι στην Κίνα και ξαφνικά ξεσπά η επιδημία του κορονοϊού. Σε φυγαδεύει από τη χώρα στρατιωτικό αεροπλάνο και στο αεροδρόμιο στα πάτρια εδάφη σε περιμένει ιατρικό επιτελείο και η Εθνική Φρουρά, όλοι ντυμένοι με ολόσωμες στολές και μάσκες-κράνη, για να σε μεταφέρουν σε σανατόριο στη μέση της Σιβηρίας για 15 ημέρες καραντίνα.  

Ακούγεται αλλόκοτο, τρομακτικό, μοναχικό, αλλά αυτό συνέβη σε παραπάνω από 120 Ρώσους. Κι αφού έφτασαν στο σανατόριο και κλείστηκαν ανά δύο ή τρεις σε δωμάτια χωρίς τη δυνατότητα να επικοινωνήσουν καν μεταξύ τους, τα κινητά τους και τα social media τους έδωσαν μια ευκαιρία. Να μετατρέψουν αυτή τη μοναχική υπόθεση, τη 15νθήμερη μάχη με τον φόβο και την πλήξη, σε ένα παράδοξο reality. Άρχισαν να μοιράζονται την εμπειρία τους, φωτογραφίες από το φαγητό, τα δωμάτια, το πρόγραμμα γυμναστικής τους, ποζάροντας προκλητικά με τις ριγέ πιτζάμες τους. Δημοσιογράφοι από όλο τον κόσμο επιδιώκουν απεγνωσμένα την επαφή μαζί τους, οι κάτοικοι της περιοχής θέλουν να τους διώξουν, οι οικογένειές τους αγωνιούν. Και η ζωή στην καραντίνα συνεχίζεται…  ■

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή