Επιστροφή από το σκοτάδι

1' 18" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η ζωή του Μπεν Άφλεκ είναι ένας περίεργος συνδυασμός μεγάλων επιτυχιών και περιόδων πόνου, απελπισίας και αδιεξόδων. Αν εστιάσουμε στη σκοτεινή πλευρά του, θα δούμε ένα παιδί που μεγάλωσε δίπλα σε έναν αλκοολικό πατέρα και στην εφηβεία του εθίστηκε στο αλκοόλ και ο ίδιος, με αποτέλεσμα να μπαινοβγαίνει σε κέντρα αποτοξίνωσης σε όλη του τη ζωή. Θα δούμε έναν νεαρό σταρ που πρωταγωνίστησε σε διάσημα ειδύλλια με επίπονους χωρισμούς, ενώ ο γάμος του με την ηθοποιό Τζένιφερ Γκάρνερ κατέληξε έπειτα από 14 χρόνια σε ένα διαζύγιο που τον τσάκισε. Θα δούμε έναν άνθρωπο που κατηγορήθηκε δις για σεξουαλική παρενόχληση κι έναν πατέρα που σήμερα υποφέρει στη σκέψη της εικόνας που έχουν σχηματίσει τα παιδιά του γι’ αυτόν. «Έχω κάνει σίγουρα λάθη», είπε πρόσφατα στους New York Times, έχοντας μόλις βγει (ξανά) από μια δοκιμασία με το ποτό. «Έχω σίγουρα κάνει πράγματα για τα οποία μετανιώνω. Αλλά πρέπει να σηκώνεσαι, να μαθαίνεις από αυτά, να προσπαθείς να προχωράς». 

Σε όλη του τη ζωή, κάθε που έπεφτε, ο Άφλεκ επέστρεφε μέσα από το σινεμά. Όπως συνέβη κάποτε με τον θρίαμβο του «Ξεχωριστού Γουίλ Χάντινγκ» ή άλλοτε με τη σαρωτική επιτυχία του «Argo». Μέσα απ’ το σινεμά επιστρέφει πάλι, με έναν ρόλο που του πάει πολύ. Στο «The Way Back» του Γκάβιν Ο’Κόνορ, που αναμένεται σε λίγες μέρες στις αίθουσες, υποδύεται έναν άνθρωπο που παλεύει με το αλκοόλ και τον διαλυμένο του γάμο και βρίσκει διέξοδο μέσα από το μπάσκετ, αναλαμβάνοντας προπονητής μιας σχολικής ομάδας. Από μπάσκετ δεν γνωρίζει και πολλά, όπως διέρρευσε, αλλά επειδή γνωρίζει από συντρίμμια, η ερμηνεία του αναμένεται με ενδιαφέρον.  ■

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή