Τι ωραία που τα περνάμε στο σπίτι

Τι ωραία που τα περνάμε στο σπίτι

57" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ξαπλωμένη στο κρεβάτι της, στο σπίτι της στο Κονέκτικατ το 1981, η Κάθριν Χέπμπορν θα μπορούσε να δακτυλογραφεί κάποιες σελίδες από την αυτοβιογραφία της. Όμως ο χρόνος της, όπως συνήθως, είναι περιορισμένος. Στην αρχή της δεκαετίας του ’80, η χαρισματική ηθοποιός πάσχει από ιδιοπαθή τρόμο, όμως η νευρολογική διαταραχή που της προκαλεί τρέμουλο δεν την εμποδίζει από το να διανύει μία από τις πιο δραστήριες περιόδους της ζωής της.

Το 1981 είναι η χρονιά που βρίσκει την 74χρονη τότε ηθοποιό να βουτάει με τα ρούχα της στο νερό για τις ανάγκες της ταινίας «Στη Χρυσή Λίμνη», ένα οικογενειακό δράμα για το οποίο θα κερδίσει το τέταρτο Όσκαρ της καριέρας της – και ο συμπρωταγωνιστής της, Χένρι Φόντα, το πρώτο. Είναι επίσης η χρονιά που η Χέπμπορν επιστρέφει στη σκηνή του Μπρόντγουεϊ, με πρωταγωνιστικό ρόλο στο έργο «The West Side Waltz» του Έρνεστ Τόμπσον, συγγραφέα και της «Χρυσής Λίμνης».

Τα επόμενα χρόνια, η μεγάλη ηθοποιός θα στρέψει την ενέργειά της σε τηλεοπτικές παραγωγές, αναλαμβάνοντας ρόλους που θα έχουν περισσότερη απήχηση στο κοινό από ό,τι στους κριτικούς. Και θα γράψει την αυτοβιογραφία της. Το βιβλίο της, «Me: Stories of MyLife», εκδόθηκε το 1991.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή