Ευτυχία στην αριστερή όχθη

1' 2" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Οι ευτυχείς νεόνυμφοι φωτογραφίζονται στην οικία τους, στην οδό Verneuil, στην αριστερή όχθη του Σηκουάνα στο Παρίσι, στις 13 Δεκεμβρίου του 1966. Ο Μισέλ Πικολί και η Ζιλιέτ Γκρεκό είναι παντρεμένοι εδώ και λίγες ώρες –η τελετή είχε λάβει χώρα την προηγούμενη μέρα σε ένα μικρό χωριό στη βόρεια Γαλλία– και έχουν καταφέρει να αποπροσανατολίσουν τον γαλλικό Tύπο, που πιστεύει ότι ο γάμος του ηθοποιού και της ηθοποιού-τραγουδίστριας είναι προγραμματισμένος για την επόμενη μέρα, 14 Δεκεμβρίου.

Το βιογραφικό του Πικολί περιλαμβάνει ήδη ταινίες όπως «Η περιφρόνηση» του Ζαν-Λικ Γκοντάρ και «Το ημερολόγιο μιας καμαριέρας» του Λουίς Μπουνιουέλ.

Τα επόμενα χρόνια, η καριέρα του πολυπρόσωπου καλλιτεχνικά gentilhomme θα εμπλουτιστεί με πολλές ακόμα συνεργασίες, όπως με τον Κλοντ Σοτέ, τον Θεόδωρο Αγγελόπουλο και τον Νάνι Μορέτι, μεταξύ άλλων, για να φτάσει τις 175 ταινίες και τις 50 εμφανίσεις στο θέατρο.

Όμως, ο Πικολί κρατάει πάντα κάτι για τον εαυτό του. «Υπήρχε ένα αίνιγμα γύρω από εκείνον, το οποίο δεν κατάφερα ποτέ να “σπάσω”», έλεγε χρόνια αργότερα η Γκρεκό για τον άνδρα με τον οποίο έμεινε παντρεμένη 11 χρόνια. «Αγαπώ τα μυστικά, την αμφιβολία. Μου αρέσει να εξερευνώ τους άλλους. Δεν μου αρέσει να λέω όλα όσα σκέφτομαι», εξηγούσε ο ίδιος. Ο Πικολί πέθανε στις 12 Μαΐου, σε ηλικία 94 ετών.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή