Ο περίπατος του προέδρου

47" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η απόσταση από τον Λευκό Οίκο μέχρι την αγγλικανική εκκλησία του Αγίου Ιωάννη είναι αρκετά μικρή, ώστε ο Ντόναλντ Τραμπ να τη διανύσει πεζός και να διαπιστώσει ιδίοις όμμασι πόσο κοντά στην προεδρική κατοικία έφτασαν οι αγανακτισμένοι διαδηλωτές. Αν μάλιστα πρόσεξε τα συνθήματα στους τοίχους, θα είδε γραμμένο και το δικό του όνομα – χρεώνεται, φυσικά, το ότι επί των ημερών του ενισχύθηκε μια ιδεολογία μίσους και διχασμού. 

Θα ήταν λάθος, όμως, αν θεωρήσουμε τον Τραμπ υπεύθυνο για όσα συμβαίνουν σήμερα. Πριν από τον Τζορτζ Φλόιντ, επί προεδρίας Ομπάμα, ήταν ο Φρέντι Γκρέι και το Φέργκιουσον. Πιο πριν ήταν ο Ρόντνεϊ Κινγκ. Ακόμα παλιότερα οι ταραχές στη Φλόριντα και η αιματηρή εξέγερση στο Λος Άντζελες. Ο ρατσισμός και η αστυνομική βία είναι μια ανοιχτή πληγή για την κοινωνία των Ηνωμένων Πολιτειών – ο Τραμπ τη συντηρεί. Έτσι κι αλλιώς, όταν τελικά έφτασε στην εκκλησία, πήρε στα χέρια του την Αγία Γραφή και δήλωσε ότι «έχουμε μια σπουδαία χώρα». ■

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή