Ο/Purist, όπως λέμε συνεργασία!

Ο/Purist, όπως λέμε συνεργασία!

2' 9" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Το νέο εκλεπτυσμένο τσίπουρο για εξαιρετικά κοκτέιλ.

Είναι μεγάλη η χαρά μου όταν, εκτός από το ελληνικό κρασί που δρέπει δάφνες στις αγορές του κόσμου, και τα ελληνικά αποστάγματα βγαίνουν περήφανα μπροστά και διεκδικούν τη θέση τους ανάμεσα στις κορυφαίες προτιμήσεις στα σέικερ των άξιων μπαρτέντερ. Ανοίξτε τον «Οινοχόο» που κυκλοφόρησε το Σαββατοκύριακο 6-7/6, διαβάστε το κείμενο με τίτλο «Bar Greco» και σίγουρα θα καταλάβετε τι λέω.

Όμως η χαρά μου είναι ακόμα μεγαλύτερη όταν άξιοι άνθρωποι συνεργάζονται και παράγουν προϊόντα που τιμούν τον τόπο και δικαιώνουν τον κόπο τους, ακόμα κι αν δεν προλάβαμε να τα συμπεριλάβουμε στο ρεπορτάζ μας στον «Οινοχόο», γιατί, όταν έφτασαν στα χέρια μας, οι σελίδες είχαν πια «κλείσει».

Μια ομάδα* καλών και αγαπημένων φίλων, οι οποίοι μας έχουν ανεβάσει στα ουράνια με τις δημιουργίες τους πίσω από την μπάρα, αποφάσισαν να παραγάγουν ένα αλλιώτικο τσίπουρο, ένα εκλεπτυσμένο απόσταγμα ειδικά σχεδιασμένο για να ανταποκρίνεται στις ανάγκες της σύγχρονης μπαρ σκηνής. Ένα τσίπουρο που να αποτελέσει την αφετηρία και την αφορμή για εξαιρετικά κοκτέιλ, χωρίς να χάνει τη σύνδεσή του με την παράδοση και την αυθεντικότητα. Ανακατεύοντας τα γράμματα της λέξης «τσίπουρο», έχουμε στη λιτή, κομψή φιάλη του το O/Purist! Πρόκειται για ένα ισορροπημένο απόσταγμα από Μαλαγουζιά, Ροδίτη και Ugni Blanc, στην παραγωγή του οποίου συνδυάζεται η τέχνη του αποσταγματοποιού με την εμπειρία του μπαρ.

Γίνεται διπλή απόσταξη και στη δεύτερη μπαίνουν στο παιχνίδι ελληνικά βότανα και μπαχαρικά.

Σημαντική είναι και η οικολογική συνείδηση της παραγωγής. Περιορίζει το περιβαλλοντικό του αποτύπωμα (διαβάστε το σχετικό άρθρο στον «Οινοχόο»), καθώς τα υπολείμματα της απόσταξης χρησιμοποιούνται ως βάση για την παραγωγή βιοαερίου στην παραγωγική μονάδα Επίλεκτος στη Λαμία. To O/Purist, επίσης, υποστηρίζει τη δράση της αστικής μη κερδοσκοπικής εταιρείας Metron-Ariston making responsibility a trend. Στην εταιρεία αυτή διέθεσαν και τα χρήματα που προορίζονταν για την παρουσίαση του προϊόντος, την οποία η «εισβολή» του COVID-19 ματαίωσε. «Έτσι επιλέξαμε να “μιλήσουμε” με τον δικό μας τρόπο για να σας παρουσιάσουμε το O/Purist», λένε οι δημιουργοί του. «Συνεργαστήκαμε με δύο καταξιωμένα ελληνικά brands, το Three Cents και το Ice up, και δημιουργήσαμε ένα κοκτέιλ, το Get together, που στέλνει το μήνυμα ότι μόνο όταν είμαστε όλοι μαζί μπορούμε να πάμε μπροστά. Σε τέτοιες συνθήκες όλοι μας καλούμαστε να είμαστε εφευρετικοί, ευέλικτοι, αισιόδοξοι και πάνω απ’ όλα ενωμένοι!»

Η συνταγή: 50 ml O/Purist, 100 ml Three Cents Cherry soda. Σερβίρουμε σε ψηλό ποτήρι με έναν πάγο Ice up block (θα τον βρείτε στις κάβες) και μία φλούδα λεμονιού ή πορτοκαλιού.■

* Η ομάδα του O/Purist: Α. Γκικόπουλος, Δ. Κιάκος, Χ. Χουσέας, Π. Πετρής, Κ. Ιγνατιάδης, Α. Μακρής, Μ. Μπαλή, Θ. Προυναρούς, Θ. Πύριλλος, Ν. Ταχματζή.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή