ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ «Κ»

Ένα όχι και τόσο αθώο ροζ

22690436
22690408
22690385
13510582
22690416

Είναι το χρώμα που κατασπαταλά η φύση και πάλι δεν φτάνει, καθώς είναι ένα από τα κυρίαρχα χρώματα των λουλουδιών. Το ροζ κατέγραψαν αυτή τη φορά οι φωτογράφοι του European Pressphoto Agency. Είναι ο συνδυασμός του κόκκινου με το λευκό. Αντί λοιπόν να θυμίζει ξεβαμμένο πάθος, είναι το χρώμα του ρομαντικού έρωτα και στη σύγχρονη εποχή έγινε το χρώμα των κοριτσιών (ή μήπως γι’ αυτό;)

Είναι το χρώμα των ζαχαρωτών και της ρόδινης ανατολής του ήλιου. Είναι το χρώμα της τρυφερής σάρκας, των φλαμίνγκο, του δέρματος των γουρουνιών. Μια ροζ Κάντιλακ έγινε ταινία με τον Κλιντ Ιστγουντ, είχε στην κατοχή του ο Έλβις, την τραγούδησε η Νάταλι Κόουλ και o Μπρους Σπρίνγκστιν. Ροζ είναι ακόμα το πρώτο συνθετικό σε ένα από τα πιο διάσημα γκρουπ, τους Pink Floyd.

Είναι το χρώμα που εισήγαγε στη βασιλική αυλή η Μαντάμ ντε Πομπαντούρ, η επίσημη ερωμένη του Λουδοβίκου ΙΕ’ της Γαλλίας, αλλά, για να κυριαρχήσει στη γυναικεία μόδα, έπρεπε να το υπογράψει η Σκιαπαρέλι.

Ροζ φορούν οι μπέμπες, αλλά, αν το συνδυάσει κανείς με μαύρο, έχει αυτόματα το πιο ερωτικό χρώμα. Όπως στην διάσημη σκηνή της ταινίας «Οι άνδρες προτιμούν τις ξανθές», όπου η Μέριλιν Μονρόε μέσα σε μια λαμπερή ροζ τουαλέτα χορεύει ανάμεσα σε μαύρα κοστούμια.