Παλάτια στην άμμο

1' 3" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Είναι η παραλία που σηματοδοτεί την πολυπολιτισμική καλοκαιρινή ζωή της πόλης που δεν χρειάζεται ύπνo, γιατί βρίσκεται σε μόνιμη εγρήγορση. Στο Κουίνς, τον πιο ανατολικό δήμο της Νέας Υόρκης, η παραλία Ροκαγουέι υποδέχεται κάθε χρόνο χιλιάδες φαν της θάλασσας, του ήλιου και των υδάτινων σπορ. Φέτος, τα πράγματα είναι λίγο διαφορετικά.

Η επέλαση της Covid-19 οδήγησε αρχικά στο κλείσιμο των ακτών. Πρόσφατα, κάποια από τα μέτρα χαλάρωσαν, δίνοντας το πράσινο φως σε επισκέπτες και ναυαγοσώστες να επιστρέψουν στα χιλιόμετρα της άμμου που καλύπτουν την παραλία Ροκαγουέι. Όμως, οι διαδοχικές εξάρσεις της πανδημίας σε όλη τη χώρα σκορπίζουν ανησυχία και οι αρχές της Νέας Υόρκης εξετάζουν τα επόμενα βήματα της πόλης και των κατοίκων της.

Όπως και να ’χει, η παραλία Ροκαγουέι θα βρίσκεται εκεί. Γνωστή παλαιότερα ως Ιρλανδική Ριβιέρα, καθώς ήταν τόπος συνάντησης πολλών μελών της ιρλανδο-αμερικανικής κοινότητας της Νέας Υόρκης, η Ροκαγουέι «πρωταγωνίστησε» στη νοσταλγική ταινία «Μέρες ραδιοφώνου» του Γούντι Άλεν το 1987, ενώ μία δεκαετία νωρίτερα είχε αποτελέσει την έμπνευση για το τραγούδι των Ramones «Rockaway Beach». Το 2012, οι ακτές της Ροκαγουέι βρέθηκαν στο στόχαστρο του καταστροφικού τυφώνα Σάντι, με αποτέλεσμα πολλά από τα σπίτια της περιοχής να καταρρεύσουν. Και μπορεί ο νέος κορωνοϊός να φέρνει τα δικά του δεδομένα, όμως η ιστορία της παραλίας Ροκαγουέι συνεχίζεται. ■

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή