Υψηλή ραπτική για το σπίτι

1' 2" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Δεν ήταν η κλασική σεζόν υψηλής ραπτικής που εκτυλίσσεται στο Παρίσι κάθε Ιούλιο. Ήταν όμως η σεζόν που αψήφησε μια πανδημία και μετέφερε τα δημιουργικά της όρια –μεταξύ λεπτομέρειας και καινοτομίας– στο παράλληλο ψηφιακό σύμπαν. Οι άνθρωποι της μόδας δεν κλήθηκαν να παρατηρήσουν από κοντά υφάσματα και σιλουέτες, αλλά έλαβαν ηλεκτρονικές προσκλήσεις για την αποκάλυψη των συλλογών στο διαδίκτυο. Όπως εκείνης του oλλανδικού σχεδιαστικού διδύμου Viktor Horsting και Rolf Snoeren, γνωστών ως Viktor & Rolf.

Ισορροπώντας ανάμεσα σε αναπάντεχους όγκους, κοινωνικά μηνύματα, χιούμορ, αλλά και τέχνη, οι Viktor & Rolf έχουν τη δική τους ενδυματολογική φιλοσοφία και η Covid-19 τους «προσέφερε» φρέσκια τροφή για στιλιστική σκέψη. Η συλλογή υψηλής ραπτικής των Ολλανδών για τον επόμενο χειμώνα εστίασε στη ζωή στο σπίτι, υπό συνθήκες εγκλεισμού.

Ανάμεσα στις εννέα προτάσεις της κολεξιόν, το ολλανδικό δίδυμο παρουσίασε μια φαινομενικά άνετη ρόμπα με ασύμμετρα στοιχεία, που μεταφέρει κάποια πιθανά αισθήματα πνιχτού τρόμου μέσα από έναν ράθυμο συνδυασμό ροζ και κίτρινου (αριστερά). Επίσης, ένα σατέν νυχτικό που στέκεται ανάμεσα στο γυμνό και στο ντυμένο, κεντημένο με γελαστά και μη emojis, που καθρεφτίζουν την άνοδο και την πτώση της ψυχολογίας μας την περίοδο μιας καραντίνας (κέντρο). Αλλά και, τέλος, ένα μαξιμαλιστικό παλτό του οποίου τα αφαιρετικά στοιχεία σε μορφή τούνελ και τρυπών αναδεικνύουν τα ενδεχόμενα αδιέξοδα που σήμερα αντιμετωπίζουμε όλοι (δεξιά).   

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή