Bόλτα στη Χαλκίδα

2' 3" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Όλοι είμαστε λίγο διστακτικοί φέτος το καλοκαίρι όσον αφορά τις διακοπές και τις μετακινήσεις. Δεν το συμμερίζομαι απόλυτα, αλλά το κατανοώ. Προτείνω, λοιπόν, μικρές αποδράσεις που δεν απαιτούν διανυκτέρευση. Ιδανικό μέρος είναι η γειτονική μας «μεγαλόνησος», η Εύβοια, που τόσες φορές λησμονάμε πως είναι νησί! Φυσικά, κοινός παρονομαστής στις αποδράσεις μας αυτές είναι και οι ενδιαφέρουσες γεύσεις, που θα γεμίσουν τα ποτήρια μας με αρώματα και ιστορίες.

Όλα ξεκινούν από μια μοναδική εμπειρία στο Κτήμα Αβαντίς. Και δεν αναφέρομαι μόνο στις οινικές γευστικές δοκιμές, αλλά και στη σταφυλοθεραπεία που προσφέρεται εκεί κάθε Σαββατοκύριακο. Σε έναν ατμοσφαιρικό χώρο, κατάλληλα διαμορφωμένο, στο παλιό σπίτι του κτήματος, η έμπειρη αισθητικός θα σας βολέψει όμορφα όμορφα στην αναπαυτική πολυθρόνα-ανάκλιντρο, θα σας προσφέρει ένα παγωμένο ποτήρι κρασί και θα σας περιποιηθεί με τα σταφυλοκαλλυντικά Lenga Grape spa, συνοδεία χαλαρωτικής μουσικής. Με το ανανεωμένο, φρέσκο και δροσερό πρόσωπό σας –αφορά άντρες και γυναίκες– συνεχίστε με μια μικρή δοκιμή που θα ετοιμάσουν ανάλογα με τα γούστα σας οι έμπειροι οινοχόοι του Κτήματος. 

Μην το παρακάνετε όμως, γιατί η συνέχεια στο «Αλάτι γεύσεις θάλασσας», στο Μπούρτζι, θα σας δώσει την ευκαιρία να δοκιμάσετε όλα τα κρασιά του ευβοϊκού αμπελώνα ακριβώς δίπλα στη θάλασσα, με τα πόδια στην άμμο και με τους ωραιότερους θαλασσινούς μεζέδες στο τραπέζι σας. Ο σεφ-ιδιοκτήτης Βαγγέλης Μπιθικούκης είναι ένα πολύπλευρο ταλέντο, ένας ανήσυχος άνθρωπος, που υπηρετεί με συνέπεια την ηθική στη γαστρονομία.

 

Bόλτα στη Χαλκίδα-1

 

Το απόγευμα επιβάλλεται μια βόλτα στην όμορφη πόλη της Χαλκίδας. Στον πεζόδρομο της οδού Ερμού, στο Ginger all day, για ένα εξαιρετικό κοκτέιλ με βάση το πολυβραβευμένο τζιν Grace, που δημιουργείται στην Εύβοια από την ποτοποιία Άβαντες και την οινολόγο Χαρά Κατσού.

Επόμενη στάση στον δροσερό κρυφό κήπο (Αβάντων 32) του Rhubarb urban gastrobar, για φανταστικά tiki κοκτέιλ και μια κουζίνα που θα σας ταξιδέψει σε εξωτικούς προορισμούς, από τη Χαβάη μέχρι την Ιαπωνία. Αφήστε τον σεφ Βασίλη Χασάπη να αναλάβει το «ταξίδι» σας και θα με θυμηθείτε!

Το βράδυ κατευθυνθείτε στην παραλία της Ερέτριας, στο παραθαλάσσιο εστιατόριο Ρεμέτζο. Με μια πρώτη ματιά μοιάζει ένα ακόμα τουριστικό στέκι, αλλά πρόκειται για must προορισμό των οινόφιλων! Θα το διαπιστώσετε μόλις η λίστα κρασιών κατέβει στο κινητό σας ή προσγειωθεί έντυπη στο τραπέζι σας. Απίστευτα κρασιά από όλη την Ελλάδα και τον κόσμο, σε ακόμα πιο απίστευτες τιμές, επιλεγμένα με προσοχή από τον Αλέξη Μυτακίδη, οινοχόο παθιασμένο και καταρτισμένο. 

Ύστερα από αυτό το δείπνο-πραγματικό συμπόσιο, προτείνω να πάρετε το φέρι και να περάσετε στον Ωρωπό, αναπολώντας στη διαδρομή την όμορφη ημέρα στην Εύβοια. ■

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή